Loslopende hyena blijkt hond

Hollandse herder

De Nederlandse provincie Noord-Holland stond in rep en roer. Wekenlang gingen er verhalen de ronde over een loslopende hyena in de buurt van de gemeente Koggenland. De politie schakelde helikopters in om het wilde roofdier op te sporen, maar uiteindelijk bleek het te gaan om… een Hollandse herdershond!

Advertentie

Vorige maand stroomden de eerste meldingen binnen van een loslopende “hyena”. Met man en macht trok de politie erop uit om het dier op te sporen. Maar het duurde niet lang of het mysterie raakte opgelost: de “hyena” bleek in werkelijkheid een jonge Hollandse herder te zijn die de laatste weken geregeld van zijn erf was ontsnapt. Doordat de hond nog jong is en een bonte vacht heeft, werd hij aanzien voor een Afrikaans roofdier.

Advertentie
Zo ziet een Hollandse herder er dus uit…
Zo ziet een Hollandse herder er dus uit…
… en dit is een hyena. Klein verschilletje?
… en dit is een hyena. Klein verschilletje?

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]