Mag je de naam van een asielhond veranderen?

© Shutterstock

Adopteren zit in de lift en dat is een goede zaak. Een asielhond is echter geen ongeschreven blad. Letterlijk. Maar wat als je de naam van je kersvers, geadopteerde vriend afschuwelijk vindt?

Advertentie

Twee zachte ogen kijken je aan doorheen de tralies. Het is gebeurd. Je bent op slag verliefd. Cupido heeft zijn pijlen gericht op een lieve rottweiler. Maar liefde op het eerste gezicht blindelings vertrouwen, is geen goed idee. Reality check. Je praat met de asielmedewerkers, vraagt hen uit over die bijzondere viervoeter, gaat na of hij in jouw leven past en andersom. Het gaat nog een stapje verder: je mag hem uit zijn hok nemen en samen gaan wandelen. Bij elke stap die jullie samen zetten, besef je meer en meer dat dit de soulmate is waar je naar op zoek was… Dat jullie voor elkaar gemaakt zijn… Na voldoende bezinning is de kogel door de kerk. Bij jou mag de vriendelijke rottie zijn gouden mandje gaan bezetten.

Toch zit je met één ding in je maag. Jouw nieuwe beste vriend, die ontzettend lieve hond, heet “Psycho”. Juist ja, Psycho de rottweiler. Een misplaatste naam voor deze lieverd. En het ras heeft al ten onrechte een slechte reputatie… Een asielhond kies je zelf. Zijn naam helaas niet. Maar, kan je de naam van een hond nog veranderen?

Advertentie

Het antwoord is gelukkig “ja”. De nieuwe naam hoeft zelfs niet de oorspronkelijke naam te lijken! Namen zijn belangrijk voor mensen. Honden vinden het niet zo’n big deal. Ze zien hun naam niet als iets wat hun identiteit definieert.

Een nieuwe naam aanleren
Zorg ervoor dat je de eerste dagen na de adoptie steeds een handvol snoepjes ter beschikking hebt. Roep geregeld de nieuwe naam. Kijkt je hond? Lach hem enthousiast toe en geef hem een snoepje. Maak je geen zorgen als hij niet meteen opkijkt, uiteindelijk zal de hond zijn nieuwe naam associëren met iets positiefs en begrijpen dat dit woord exclusief voor hem is bedoeld.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]