Meer honden in de asielen

© Shutterstock

De Vlaamse asielen kregen in 2018 een pak meer dieren binnen dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts (N-VA). Het aantal katten dat in een asiel belandde steeg met 17 procent, het aantal honden met 12 procent. Weyts hoopt dat de volgende Vlaamse regering rekening houdt met deze cijfers en bijgevolg meer geld uittrekt voor de asielen.

Advertentie


Er is ook goed nieuws: adopteren zit in de lift! Er werden 3 procent meer honden en 15 procent meer katten geadopteerd het afgelopen jaar. Bovendien worden asieldieren ook vaker herenigd met hun oorspronkelijke eigenaar. Van alle honden die in 2018 tijdelijk in het asiel terechtkwamen, omdat ze verloren waren gelopen, werd 90 procent terug naar huis gebracht. In 2017 was dat nog maar 84 procent.

Advertentie

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]