beagle luchthaven

Mishandelde beagle wordt luchthavenbrigadier

Na jarenlange mishandeling krijgt de driejarige beagle Murray nu een tweede kans. Niet zomaar een kans, hij start een carrière als luchthavenbrigadier. Murray werd gered, opgeknapt en mocht een opleiding tot speurhond volgen. En nu heef hij de job van zijn leven gevonden.

Met een afgebonden staart, een half oor en andere verwondingen kwam Murray binnen in een asiel in de Amerikaanse staat Georgia. Te gehavend om in het asiel te blijven, werd hij opgevangen door Alcovy Pet Rescue. Daar kreeg hij alles wat hij nodig had: medische zorgen, training en liefde.

Snuffelkampioen
Murray leerde dat niet alle mensen slechte mensen zijn en kwam weer op krachten. Zijn verzorgers merkten op dat hij een meester was in speuren. Niets is veilig voor Murray zijn neus. Vooral alles wat met eten te maken heeft vindt hij uiterst interessant.

Nieuw levensdoel
De verzorgers namen contact op met het National Detector Training Center in de stad Newnan. Daar worden honden in een periode van vier à zes weken opgeleid tot speurhond. Murray moet de bagage van de reizigers besnuffelen om te checken of er geen etenswaren inzitten die bedreigende stoffen voor de landbouw bevatten.

Murray is nu aan de slag op de luchthaven van Atlanta. In de Verenigde Staten worden beagles vaker gebruikt voor speuracties op openbare plaatsen. Ze zien er veel minder intimiderend uit dan pakweg een Duitse herder. Op de luchthaven van Los Angeles werkt er zelfs een heuse beagle-brigade met wel 16 speurende beagles.

Tekst: Maaike Vermeir
Foto: Alcovy Pet Rescue, Inc./Facebook

 

Scroll to Top