Nieuw: lockers voor honden aan supermarkt, zodat je je hond nooit meer moet vastbinden

dog parker

Op stap met je hond, maar nog snel even iets nodig uit de supermarkt? Het is altijd een heel gedoe! Je kan hem achterlaten in de wagen, maar wat als het te warm is of Max nog niet zindelijk is? Hem buiten de supermarkt vastbinden lijkt dan nog de enige mogelijkheid, maar zelfs dat is niet altijd een optie: sommige honden zijn ware Houdini’s en weten binnen de kortste keren te ontsnappen van hun leiband, terwijl anderen de boel op stelten zetten en een blafconcert geven dat je vijf straten verderop nog hoort. En wat dan als iemand met slechte bedoelingen hem losmaakt…? In New York behoren deze kopzorgen al tot het verleden. Sinds kort kan je er een hondenhok huren waar je jouw hond in achterlaat terwijl je boodschappen doet.

Advertentie

Voor enkele supermarkten in Brooklyn, een wijk in de Amerikaanse stad New York, kan je jouw hond achterlaten in een locker die je op slot doet, terwijl je rustig kan gaan shoppen. Voorlopig zijn er nog maar vijf exemplaren van deze zogenaamde Dog Parkers, maar binnenkort zouden er maar liefst honderd komen. Een goede zaak, vinden de meeste hondeneigenaars. Al is niet iedereen het daarmee eens. Zo komt er kritiek dat het ding wel een “gevangeniscel voor honden” lijkt of dat het denigrerend is om je hond “even te parkeren”.

Dog parker1Chelsea Browridge, oprichtster van Dog Parker, wuift die commentaren weg. Ze ontwikkelde de hondenlocker nadat ze zelf gefrustreerd raakte over het feit dat ze haar hond Winston niet overal mee naartoe kon nemen. Volgens haar kunnen dankzij Dog Parker honden mee inkopen gaan doen met hun baasje, zonder dat ze aan een paal moeten worden gebonden.

Brownridge liet zich inspireren door de vele systemen die er bestaan voor autodelen. Gebruikers van de Dog Parker downloaden een app en betalen jaarlijks 25 dollar lidgeld. Via de app op hun smartphone kunnen ze dan een locker openen en hun hond erin achterlaten voor één dollar per vijf minuten. Tijdens het winkelen kunnen ze met één blik op hun telefoonscherm hun viervoeter in de gaten houden, via een kleine camera in de locker.

Advertentie

In de lockers werd ook airco voorzien. Zodra de temperatuur of vochtigheidsgraad te hoog worden, slaat een ventilator aan. En wanneer de temperatuur onder het vriespunt duikt of boven de 29° Celsius klimt, krijgt de het baasje een bericht dat hij de hond moet komen ophalen. Je hond zomaar even “dumpen” in een locker is géén optie: zodra de hond langer dan drie uur in de Dog Partner zit, wordt de eigenaar gestraft met een hoger tarief: vijf dollar per minuut. Nog een half uur later komt iemand van het lockerbedrijf de hond ophalen om hem naar het asiel te brengen. Daar zal de eigenaar dan nog eens 200 dollar op tafel moeten leggen om zijn hond terug te krijgen.

Uit het eerste rapport van het pilootproject blijkt dat baasjes hun hond gemiddeld 10 tot 15 minuten in de Dog Parker achterlaten.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]