Oh dennenboom…

kerstboom hond

Een kerstboom is gezellig maar niet zonder gevaren. 

Advertentie

De meeste honden zijn slim genoeg om niet aan de kerstboom te gaan knabbelen, maar houd er rekening mee dat de naalden lichtjes giftig zijn voor je hond. Ze kunnen niet enkel maag- en darmklachten (lees: braken en diarree) veroorzaken, maar kunnen ook vast komen te zitten in de poten en mond van je hond. Zet de boom ergens waar je hond er niet bij kan. Stofzuig dagelijks en geef je kerstboom voldoende water, zodat de boom zo weinig mogelijk naalden verliest.

kerstboom hondEngelenhaar en nepsneeuw zijn ook slechts lichtjes giftig, maar wanneer je hond er grote hoeveelheden van verorbert, kunnen ze darmobstructies veroorzaken.

Glazen kerstballen zien er erg aanlokkelijk uit voor honden. Ze glinsteren en lijken leuk speelgoed. Maar wanneer je hond denkt er een leuk apporteerspelletje mee te starten, kunnen de kerstballen breken in zijn mond en schade aanrichten in zijn verteringskanaal. Hang breekbare kerstballen enkel hoog in je kerstboom zodat je hond er niet bij kan.

Advertentie

kerstKerstlampjes kunnen erg heet worden en brandwonden veroorzaken bij je hond. Wanneer hij in het snoer bijt, loopt hij zelfs het risico geëlektrocuteerd te raken. Zorg dat je hond niet bij de kerstverlichting kan en schakel ze uit wanneer je weggaat.

Misschien liggen er nog wel enkele cadeautjes onder jouw kerstboom… We steken vaak heel veel moeite in het mooi inpakken van kerstgeschenken. Maar terwijl deze onder de boom liggen te wachten op dé dag waarop ze geopend zullen worden, ligt er vaak al een kaper op de loer: jouw hond. Dat mooi ingepakte doosje pralines voor tante Christine is niet veilig binnen handbereik van Max. Diarree in de woonkamer op oudejaarsavond  is geen pretje. Een spoedbezoek aan de dierenarts nog minder. Zorg dus dat je hond niet bij de cadeautjes kan.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]