Op uitstap met je hond

hond wandelen

13 natuurgebieden om deze lente te ontdekken

Advertentie

De lente is in het land! Dat wil zeggen dat de bossen, boomgaarden en velden weer volop in bloei staan. En wat is er leuker dan een wandeling tussen al deze prachtige bloesems, samen met je allerliefste viervoeter? Wij lijstten enkele niet te missen plekjes op, waar je op-en-top kan genieten van het uitzicht én waar je hond meer dan welkom is.

WEST-VLAANDEREN

Rhodesgoed
Rhodesgoed is relatief jong bos met verschillende troeven. Het prachtige bos wisselt af met verschillende fleurige bloemenweides en poelen. Er is een speciale hondenzone waar je viervoeter heerlijk kan ravotten. Deze zone is opgedeeld in twee delen. Eén voor grote en één voor kleinere honden.

Ryckevelde
Een weelderige mix aan loof- en naaldbomen maakt Ryckevelde een prachtig gebied om in te vertoeven. Extra troef van dit indrukwekkende bos is de hondenlosloopzone mét zwemvijver!

OOST-VLAANDEREN

Parkbos
Het Parkbos is een initiatief om het tekort aan groen in de stad van Gent te compenseren. Het is een gebied van 1.200 hectare nieuw én oud bos, met heel wat dieren en leuke wandelpaden. In het complex Grand Noble is er ook een hondenlosloopzone.

Lippelobos
Lippelobos ligt op een kruising van drie provincies. Het strekt zich uit over Lippelo (Antwerpen), Malderen (Oost-Vlaanderen) en Londerzeel (Vlaams-Brabant). Naast heerlijk wandelen met de hond kan je hier ook het prachtige kasteel Hof te Melis bewonderen én het middelpunt van Vlaanderen ontdekken. Cultuur en hondenplezier in één!

Drongengoed
Het Drongengoed is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Een prachtige plek waar heide, bos en gras elkaar harmonieus afwisselen. Er is ook een hondenzone in een omheinde boomgaard.

wandeling hondANTWERPEN

Kalmthoutse Heide
De Kalmthoutse Heide is een gigantisch natuurgebied, dat zich uitstrekt over een deel van België en een stukje Nederland. Honden zijn toegelaten in het hele gebied (behalve het graasgebied), zolang ze aangelijnd zijn. Laat je je hond liever spelen, dan kan dit in verschillende losloopgebieden. In Kalmthout is er een hondenspeelbos tussen de Kinderwelzijnsstraat en de parking van de Kalmthoutse heide.

De Uitlegger
Naast het wondermooie wandelgebied, waar de hondjes aangelijnd moeten worden, kan er in de Uitlegger ook lekker geravot worden. Er is namelijk een omheind losloopgebied ter grootte van een voetbalveld.

Advertentie

LIMBURG

Mechelse Heide
Het is er af en toe wat druk, maar iedereen die hier al geweest is, kan niet ontkennen dat het hier zalig wandelen is. Honden moeten aangelijnd worden, omdat er heel veel beschermde natuur ligt. Toch hebben ze aan onze favoriete vriendjes gedacht, want er zijn maar liefst drie losloopzones! Twee zijn toegankelijk vanuit de toegangspoort van de Mechelse heide, nummer drie bevindt zich aan de Kikbeekbron. Wie de drukte liever vermijdt, kan altijd in het gebied van de nabijgelegen vallei van de Kikbeek gaan wandelen.

Bosland & Lommelse Sahara
Bosland is gigantisch. Met verschillende speelbossen, ruiterpaden en fietsroutes is er werkelijk voor iedereen wat wils. Ook aan de honden werd gedacht. Aangelijnd mogen honden bijna overal mee naartoe en er zijn verschillende omheinde losloopzones. Bij Den Brand vind je een losloopgebied waar grote en kleine honden apart kunnen spelen. Ook in de Lommelse Sahara zijn er twee speelzones.

VLAAMS-BRABANT

Liedekerke- en Hertigembos
Een bos- en natuurgebied van wel 200 hectare groot. Dé plaats bij uitstek om samen met je hond lekker veel zuurstof op te doen! Er is ook een hondenlosloopzone aan de ingang van het gebied.

wandeling_hondZoniënwoud
In het Zoniënwoud kan je bijna dagelijks gaan wandelen en elke keer weer nieuwe natuur ontdekken. Het gigantische bos is niet alleen heerlijk om in te wandelen, er zijn ook nog eens zeven hondenzones in verstopt.  Laat die avonturen maar komen!

Hallerbos
Het Hallerbos heeft momenteel nog geen hondenlosloopzone, maar dat wordt gecompenseerd met de schoonheid van dit bos in volle lentebloei. Het Hallerbos staat namelijk bekend om de bekende hyacinten die elk jaar een wondermooi palet aan paarse tinten vormen. Je hond kan hier misschien niet zo uitgebreid ravotten, maar wie weet, misschien geniet hij even erg van het uitzicht als jij…

Walenbos en Troostembergerbos
Tegenpolen vullen elkaar perfect aan. Het gestructureerde, droge en toegankelijke Troostembergerbos ligt vlak naast het wilde, uitgestrekte Walenbos. Samen vormen ze een perfect match. De grootste troef van dit gebied? De prachtige ongerepte natuur. Of was de hondenlosloopzone toch belangrijker voor jou? Die is er namelijk ook!

Ga samen met je hond op ontdekkingstocht in één van deze pareltjes, plezier gegarandeerd!

Tekst: Maaike Vermeir
Foto’s: Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]