Opgroeien met een hond is gezond

De meeste kinderen zijn gek op huisdieren. Maar een hond in huis halen heeft ook heel wat voordelen voor je kroost. We zetten ze op een rijtje.

Advertentie
© Shutterstock


1. Minder allergieën en ziektes
Kinderen uit een gezin met hond(en) maken minder kans op het ontwikkelen van allergieën en astma. Vermoedelijk zorgen bepaalde bacteriën die honden meedragen ervoor dat kinderen een hogere weerstand krijgen. Bijgevolg gebruiken ze ook minder antibiotica. 

2. Verantwoordelijkheidszin
Voor een hond zorgen, hem tijdig eten geven en met hem gaan wandelen brengt kinderen verantwoordelijkheidszin bij. Het leert hen te zorgen voor anderen.

3. Actiever
Waarom zou je uren voor de televisie doorbrengen als je kan ravotten met je beste vriend. Een hond zet kinderen aan om te bewegen, waardoor de kans op overgewicht kleiner wordt.

Advertentie

4. Sterkere gezinsband
Méér fun maken als gezin? Overweeg eens een hond! Gezinnen met een hond zouden sterker aaneenhangen. De reden? Gemeenschappelijke activiteiten die rond de hond draaien, bijvoorbeeld samen de hond uitlaten, naar het hondenpark gaan of gaan zwemmen met Max.

5. Beter in hun vel
Meerdere studies hebben aangetoond dat kinderen met een hond empathischer, socialer, zelfverzekerder, stabieler en minder humeurig zijn dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder trouwe viervoeter.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]