Passagier claimt dat luchtvaartmaatschappij haar hond kwijtspeelde: ‘Ik vertrouwde het personeel’

hond kwijtgespeeld luchthaven

Paula Rodrigez beleeft momenteel een van de grootste nachtmerries van ieder hondenbaasje. De vrouw beweert dat het luchthavenpersoneel in Atlanta haar hond Maia afgelopen vrijdag kwijtspeelde.

Advertentie

Paula vloog van de Dominicaanse Republiek naar Californië om er twee weken met haar zesjarige hond Maia op vakantie te gaan. Tijdens een tussenstop op de luchthaven van Atlanta, werd Paula de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd, omdat haar toeristenvisum niet voldeed aan de eisen. Ze moest de eerstvolgende vlucht naar huis nemen. Het eerste vliegtuig richting de Dominicaanse Republiek vertrok pas een dag later en dus moest Paula een nacht doorbrengen in een detentiecentrum. Haar hond Maia mocht niet mee en werd meegenomen door een agent van de luchtvaartmaatschappij waarmee ze zou vliegen. ‘Ik vertrouwde het personeel’, vertelt Paula aan CNN.

Toen Paula de volgende dag aan de gate stond, klaar om haar vlucht te nemen, bleek Maia verdwenen te zijn. Paula ging niet aan boord, maar douaniers overtuigden haar om de volgende vlucht te nemen, omdat ze door haar ongeldig niet langer dan 24 uur in de VS mocht blijven. Paula zegt dat ze een paniekaanval kreeg op het vliegtuig. Ze had Maia enkele jaren geleden als puppy verwaarloosd op straat gevonden. ‘Iedereen die me kent weet hoe belangrijk Maia voor me is. Ik heb de luchtvaartmaatschappij gecontacteerd, de luchthaven en alle asielen en dierenklinieken in Atlanta.’

Volgens Pauline vertelde een medewerker van de luchtvaartmaatschappij haar twee dagen later in een telefoongesprek dat haar hond was ontsnapt terwijl ze op de startbaan naar het vliegtuig werd vervoerd. Het personeel zou achter haar aan gerend zijn, maar kon haar niet inhalen. Mogelijks bevindt het hondje zich nog steeds ergens op het vliegveld.
De luchthaven van Atlanta is een van de drukste luchthavens ter wereld.

Advertentie

Paula wacht nog steeds op nieuws. De luchtvaartmaatschappij vertelde aan CNN dat ze nog steeds op zoek zijn naar de hond en dat ze zeer begaan zijn met Paula.

Bron: CNN
Foto: pcrod / Instagram

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]