Peter Dinklage uit Game of Thrones neemt het op voor husky’s

© Instagram/Peterdinklage

Advertentie

Het succes van de populaire reeks Game of Thrones (GoT) heeft ernstige gevolgen voor husky’s. Deze honden zijn nu erg in trek omwille van hun gelijkenissen met dire wolves. Maar vele GoT-fans beseffen pas te laat dat husky’s geen simpele honden zijn en veel aandacht nodig hebben. Daardoor belanden er steeds meer exemplaren in asielen. Acteur Peter Dinklage, die de rol van Tyrion Lannister speelt in de serie, trekt samen met dierenrechtenorganisatie Peta aan de alarmbel.

De reuzenwolven uit Game of Thrones lijken sterk op de Siberische husky (©Shutterstock)

Wie aan Game Of Thrones denkt, denkt aan draken en dire wolves (reuzenwolven). De indrukwekkende reuzenwolven van de familie Stark worden vertolkt door noordelijke Inuit-honden, een ras dat uiterlijk veel gelijkenissen vertoont met de Siberische husky. Dat is ook fans van de serie niet ontgaan. Sinds het begin van de reeks in 2011 zien dierenasielen in de Verenigde Staten steeds meer husky’s binnenstromen. De laatste twee jaar zou het helemaal uit de hand lopen en worden twee keer meer husky’s gedumpt dan voordien. Dat de populaire HBO-reeks daar voor iets tussen zit, merken asielen aan de namen van de honden die worden binnengebracht: de meesten heten Sansa, Stark, Arya, Snow en Ghost.

Niet voor iedereen
GoT-acteur Peter Dinklage springt nu samen met dierenwelzijnsorganisatie Peta in de bres voor het hondenras. Hij roept fans op om goed na te denken vooraleer ze een husky aanschaffen. Husky’s zijn roedeldieren die het moeilijk hebben om alleen thuis te blijven. Deze sledehonden hebben enorm veel energie en passen daarom niet in elk gezin. Dinklage probeert zoveel mogelijk GoT-kijkers te overtuigen om een asieldier te adopteren in plaats van een puppy te kopen.

Advertentie
Dinklage adopteerde zelf ook een hond (©Instagram/Peterdinklage)

Adoptie
Dinklage heeft ook zelf een asielhond gered: zijn trouwe viervoeter Kevin. Leuk weetje: in 2015 adopteerde actrice Sophie Turner, die Sansa Stark speelt in de reeks haar dire wolf Lady. Toen Lady in de reeks stierf, was Zunni, de hond de rol van de reuzenwolf vertolkt, plots werkloos. Turner, die nauw met het dier had samengewerkt, besloot daarop het dier in huis te nemen. In het echte leven heeft Sansa dus wél nog een dire wolf aan haar voeten liggen.

 

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]