REIZEN: Op vakantie met een motorhome

Campers worden steeds populairder. En niet enkel bij 60-plussers! Ook jonge mensen ontdekken de voordelen van reizen met een motorhome. Joris, Dorien en hondjes Japie en Indy testen het uit.

Advertentie

Reizen met een motorhome zit in de lift. Uit cijfers van de European Caravan Federation (ECF) blijkt dat dit jaar al 9 procent meer camperwagens verkocht werden tegenover vorig jaar. Ook de afgelopen jaren al zat de verkoop in (stevig) stijgende lijn. Het imago dat de mobilhome iets voor oude mensen is, is in sneltempo aan het veranderen. Misschien zit de populaire hashtag #vanlife daar wel voor iets tussen. Sociale media worden overspoeld met foto’s en filmpjes van influencers die ervoor kiezen om (al dan niet tijdelijk) in een busje of campervan te leven. Hoewel deze manier van leven niet voor iedereen is weggelegd, is het wél een geweldige manier om te reizen. De wereld ligt immers aan je voeten. Is je reisbestemming toch niet wat je ervan had verwacht of strooien de weergoden roet in het eten? Dan duw je toch gewoon de gaspedaal in en achtervolg je de zon! Je hebt de vrijheid om lastminute je reisplannen te wijzigen. ‘Bijkomend voordeel is dat je niet telkens alles hoeft in- en uit te pakken’, zegt Dorien. Geen gesleur met valiezen dus! Met een motorhome kan je ook makkelijk een mountainbike of koersfiets meenemen.

RELAX!
Vele twintigers en dertigers willen op vakantie het avontuurlijke gevoel van kamperen ervaren, gecombineerd met alle luxe die ze ook thuis hebben. De motorhome is dan het perfecte compromis. Ook voor reizen met onze trouwe vrienden blijkt het vervoers- en verblijfmiddel een schot in de roos. De hond op hotel meenemen bezorgt sommige baasjes stress. Misschien mag Fifi de eetzaal niet binnen. Of plast hij op het tapijt in de hotelkamer. En wat als hij ’s nachts zijn keel openzet telkens wanneer hij iemand op de gang hoort?
Op campings is de sfeer meer laidback en het gevoel van vrijheid groter. Bovendien zijn de meeste campings in de natuur of in een rurale omgeving gelegen. Max zal zo’n groenere setting meer op prijs stellen: hij moet maar een poot uit de camper steken en hij is buiten!

AFWISSELING
Joris en Dorien trekken met hun viervoeters naar het Nederlandse Zeeland. Ze verblijven op een boerderijcamping. ‘Japie en Indy waren gefascineerd door de boerderijdieren die op de weiden naast de camping leven’, zegt Joris. ‘Het is ook heerlijk wandelen in Zeeland’, vult Dorien aan. ‘Verschillende decors wisselen elkaar af: stranden, duinen, polderlandschappen, bossen…’ Op heel wat stranden in Zeeland zijn honden welkom. ‘Ook in elk strandpaviljoen waar we iets zijn gaan drinken mochten Japie en Indy mee naar binnen’, zegt Dorien. ‘Een bakje water stond telkens al klaar.’


HUIS OP WIELEN
De motorhome die Joris en Dorien uittestten, is de Adria Matrix Axess 670 SC. Voor de detailfreaks: deze camper heeft vijf zit- en slaapplaatsen en biedt alle luxe die je ook bij je thuis vindt: een toilet, douche, koelkast, diepvries, keuken, kookvuur, gasoven, verwarming, satelliet-tv, dvd-speler enzovoort. ‘Gek hoe er zoveel luxe in zo’n relatief kleine ruimte is voorzien’, zegt Dorien. Het is eigenlijk als een huis op wielen. Ook het rijcomfort valt goed mee. ‘Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig om met deze camper te rijden’, zegt Joris. ‘Een “gewoon autorijbewijs” (rijbewijs B) volstaat. De parkeersensoren en achteruitkijkcamera maken manoevers makkelijk.’
In het begin moesten Indy en Japie een beetje wennen aan hun nieuwe vakantieverblijf. ‘Ze schrokken toen ze merkten dat die woonkamer plots bewoog’, zegt Dorien. ‘Al raakten ze snel gewend aan hun nieuwe stek. (lacht) Vanaf de eerste nacht bewaakten ze hun kersverse territorium.’

VAN DOGS
Japie en Indy werden al snel échte van dogs. Als het van hen afhangt, maken ze graag in de toekomst nog eens een camperreis!
Motorhomes worden door hondenmensen niet enkel gebruikt om op vakantie te gaan. Ze zijn ook handig om met je hond naar een (buitenlandse) hondenshow of sportwedstrijd te gaan. Bij grote evenementen hoef je zo niet maanden op voorhand een hotelkamer in de stad te boeken en vermijd je heel wat stress, zowel voor je hond als voor jezelf.
Het oubollige imago van de motorhome is voorbijgestreefd en stilaan verschijnt een nieuwe generatie van dogsten tonele. Zij kunnen in alle vrijheid genieten van een reis waarbij ze véél tijd in openlucht zullen doorbrengen!

Advertentie

MOBICAR 2018
Gratis toegangsbon in Woef!
Begint het al te kriebelen? Breng dan zeker een bezoekje aan Mobicar, dé internationale beurs voor caravans, motorhomes, kampeeraccessoires en –diensten, die dit jaar voor de 56ste keer plaatsvindt. Je vindt er internationale exposanten met meer dan 600 nieuwe modellen van motorhomes en caravans, alsook exposanten met de beste accessoires, tips en tricks voor een geslaagde kampeervakantie.
Deze maand vind je een gratis toegangsbon voor Mobicar 2018 in Woef.


Praktisch:
Mobicar ‘18
van donderdag 11 tot en met maandag 15 oktober 2018
van 10u tot 18u
Volwassenen: €12
Kinderen <12 jaar – gratis toegang
Adres:
 Brussels Expo – Paleis 6, 7, 9 en 11
Belgiëplein 1
1020 Brussel

Ingang:
Astridhal via de passerelle van parking C
Voorkant paleis 11 (kant Atomium)

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]