Slachten van honden en verkoop van hondenvlees vanaf 2027 verboden in Zuid-Korea

hondenvlees

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft een wet gestemd die het slachten en verkopen van honden voor consumptie verbiedt vanaf 2027. Eeuwenlang stond hondenvlees er op het menu, maar de afgelopen decennia valt het niet meer in de smaak bij de Koreanen. Vooral de jongeren mijden het.

Advertentie

De nieuwe wet legt het fokken van honden voor hun vlees aan banden. Hondenvlees verdelen of verkopen wordt ook verboden. Er staan zware straffen op overtredingen: het slachten van honden kan drie jaar cel opleveren, honden kweken voor consumptie twee jaar. Hondenvlees eten blijft legaal.

1.150 “hondenboerderijen” sluiten de deuren
Fokkers en restauranthouders krijgen de tijd om een andere bron van inkomsten te zoeken. Ze moeten een uitfaseringsplan kunnen voorleggen. De overheid belooft steun voor hondenvleesboeren, restauranthouders en slagers die door de maatregel worden getroffen. Zuid-Korea telde in 2023 zo’n 1.600 hondenvleesrestaurants en 1.150 “hondenboerderijen”. Elk jaar worden ongeveer een miljoen honden geslacht voor consumptie. “Boshintang”, een traditionele stoverij met hondenvlees, wordt door sommige ouderen in Zuid-Korea als een delicatesse beschouwd. Maar bij jongeren is hondenvlees niet populair. Volgens een bevraging van vorig jaar had slechts 8 procent van de Zuid-Koreanen in de afgelopen 12 maanden hondenvlees gegeten, tegenover 27 procent in 2015. Minder dan een vijfde van de ondervraagden beweerde de consumptie van hondenvlees te steunen.

Advertentie

Hond als huisdier
De hondenvleeshandel in Zuid-Korea ligt al enige tijd onder vuur. Dierenrechtenactivisten opperen al lang voor een verbod en steeds meer Zuid-Koreanen houden een hond als huisdier. Ook huidig president Yoon Suk Yeol heeft verschillende honden en katten, allemaal ex-zwerfdieren die hij heeft geadopteerd.

Bron: BBC
Foto: Beeld ter illustratie – © Shutterstock

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]