Sociaal experiment: “Wie zijn de leden van jouw gezin?”

Mochten we je vragen hoe je gezin eruitziet, zou jouw uitleg dan overeenstemmen met de tekening van je kinderen? Het logische antwoord zou ‘ja’ zijn, maar blijkbaar is dat niet altijd het geval…
Volgens een Growth for Knowledge-studie bezitten 3 op de 5 gezinnen huisdieren. Maar welke plaats hebben onze harige, gevederde of geschubde vrienden nu in onze harten veroverd? Zijn huisdieren werkelijk gezinsleden? Om op deze vragen een antwoord te bieden, zette producent van gezondheids- en verzorgingsproducten voor dieren Beaphar een verrassend experiment op poten. Het aloude gezegde ‘De waarheid komt uit een kindermond’ kan na het zien van deze video niet ontkend worden.

Advertentie

Om dit te onderzoeken, heeft Beaphar vier gezinnen die elk een verschillende taal spreken op de proef gesteld. Zonder het van elkaar te weten, werden ouders en kinderen in aparte ruimtes getest. We stelden hen dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw gezin eruit?’.

Advertentie

De uitspraken van de ouders en de tekeningen van de kinderen waren erg verschillend…en dat opende de ogen van de ouders. Hebben kinderen meer inzicht en een betere intuïtie als het aankomt op wat écht telt in de hechting van een gezin?
Zoals je kan zien in de video zijn de antwoorden van de kinderen en de ouders enorm verschillend, waarbij duidelijk de verbijstering te zien is bij de kinderen na het horen van de antwoorden van hun ouders.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]