Teckel bevalt van van recordaantal pups

In Groot-Brittannië is een teckel  bevallen van elf puppy’s, mogelijk een recordaantal.

Advertentie

Winnie, een driejarige teckel uit Leicester, Engeland, is in september bevallen van maar liefst elf puppy’s. Haar baasje, Rayma Jones, denk dat het weleens om een wereldrecord kan gaan, omdat teckels volgens de American Kennel Club gemiddeld maar één tot zes pups per nestje voortbrengen.  Winnie is volgens Rayma een goede hondenmama die niet van haar kroost wil wijken. Al kan ze haar pups niet allemaal tegelijkertijd voeden: ze heeft maar tien tepels. Winnie is niet de eerste teckel met zo’n groot nestje. In september 2021 schonk een teckel met de naam Cheesecake het leven aan tien puppy’s.

Of Winnie nu al dan niet een nieuw wereldrecord heeft gevestigd, is niet geweten. Guinness World Records houdt geen recordgegevens bij voor de nestgroottes van individuele hondenrassen. Het grootste nestje pups ter wereld is wél gekend. Die eer gaat naar de 24 pups van een Napoletaanse mastiff genaamd Tia. Haar 24 wondertjes werden geboren op 29 november 2004, ook in Groot-Brittanië.

Advertentie

Illustratiefoto: © Shutterstock
Bron: Metro UK

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]