Tel Aviv verplicht DNA-staal in strijd tegen hondenpoep

Foto: © Shutterstock

Advertentie

De Israëlische metropool Tel Aviv heeft een probleem met hondenpoep: iedere maand wordt er zo’n 500 kilogram uitwerpselen achtergelaten op straat. Om daar komaf mee te maken, heeft het stadsbestuur een opmerkelijk plan. Binnenkort moet iedere hondeneigenaar verplicht een DNA-staal van zijn hond afstaan. Door de onopgeruimte drollen te testen, kunnen inspecteurs de verantwoordelijke baasjes opsporen en beboeten.

In Tel Aviv moet je een vergunning hebben om een hond te houden. Alle huidige vergunningen zullen vervallen binnen zes maanden en iedereen die zijn of haar hond registreert, wordt verplicht een DNA-monster af te staan. 
Een tijdje terug had Tel Aviv de boetes voor het achterlaten van hondenpoep verhoogd, maar dat had geen effect. 

Advertentie

Sinds het begin van de coronacrisis, is het hondenpoepporbleem in de Israëlische stad groter geworden. Dat steeds meer mensen een huisdier aanschaften, ten gevolge van de lockdowns, zit daar wellicht voor iets tussen.

Tel Aviv is een echte “hondenstad”: 1 op 11 inwoners heeft een hond. 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]