Test: Welk type hondenbaasje ben jij?

Illustraties: Shutterstock

Advertentie

Ben jij het soort baasje dat helemaal over zich heen laat lopen of heb je net alle touwtjes in handen? Vul onderstaande test in en kom het meteen te weten!

1. Hoe ziet een perfecte dag met je hond eruit?
a. Deelnemen met mijn hond aan een clubmatch en nadien gezellig nagenieten met een barbecue op de hondenclub.
b. Samen met mijn hond een terrasje doen en daarna gezellig neerploffen in de sofa met een film en een snackje voor ons beide.
c. Ik laat mijn nagels doen bij de nagelstyliste, terwijl mijn hond onder handen wordt genomen in het trimsalon. Dan kunnen we beiden weer mooi voor de dag komen!
d. Ik heb een hele mooie wandeling gepland, maar het zal allemaal afhangen van het weer…
e. Gewoon genieten van de kleine dingen die het leven groots maken: heerlijk samen ravotten, een stevige boswandeling maken of samen gaan kamperen.

2. Je gaat naar de dierenspeciaalzaak en geeft veel geld uit. Wat heb je gekocht?
a. Een nieuw agilitytoestel, een canicrossharnas of een heuptasje om trainingssnoepjes in te stoppen.
b. Hondensnoepjes die eruit zien als echte cupcakes. Ze zien er zo realistisch uit dat je er haast zelf je tanden in wil zetten.
c. Een nieuwe hondenoutfit die helemaal bij mijn nieuwe kleren past of een draagtas voor honden.
d. Een boek van een bekende gedragsdeskundige.
e. Een nieuw speeltje of een hondenpuzzel.

3. Je hebt een vrije dag en het sneeuwt buiten. Wat doe je?
a. Ik bel meteen mijn vrienden van de hondenclub op en organiseer een last-minute groepswandeling. Heerlijk toch, samen met de honden wandelen in de sneeuw!
b. Een sneeuwman maken! Maar die is binnen de kortste keren vernield door mijn hond: hij plast ertegenaan en de wortel die de neus van de sneeuwman moest voorstellen, heeft hij gestolen en opgepeuzeld.
c. Ik zet de verwarming wat hoger en kom vandaag niet buiten. Brrrr…
d. Het lijkt me wel leuk om buiten te gaan wandelen, maar ik ben bang dat het niet goed is voor de pootjes van mijn hond. Moet hij nu trouwens een jasje aan? En mag hij wel over strooizout lopen…?
e. Leuk! Ik ga meteen naar buiten met mijn hond en we maken er een leuke dag van!

4. Hoe zou je jouw hond omschrijven?
a. Als een echte kampioen! Thuis hebben we een kast vol medailles en trofeeën die hij al in de wacht heeft gesleept.
b. Als mijn beste vriend. We doen veel samen en ik zie hem echt als mijn gelijke.
c. Als een echte diva! Hij krijgt alles wat zijn hartje begeert en ziet er altijd picco bello uit!
d. Als een “geval”. Hij luistert nog niet zo goed en we hebben hem nog niet helemaal afgericht, maar we zijn ermee bezig
e. Als mijn trouwe metgezel. Ik heb heel veel steun aan hem en geniet van de tijd die we samen doorbrengen.

5. Hoe ziet jouw droomwoning eruit?
a. Een boerderij met een grote lap grond rond, waar ik een eigen trainingsveldje kan maken voor de hond.
b. Een gezellige woning in de stad of in een dorp waar veel te beleven valt.
c. Een penthouse middenin de stad vol designmeubelen.
d. Een gewoon huis met een omheinde tuin op het platteland en genoeg plek om al mijn boeken in onder te brengen.
e. Een ruime woning in een groene omgeving, zodat ik veel kan gaan wandelen.

6. Je bent aan het wandelen en plots wordt het pad doorbroken door een enorme modderpoel waar je niet omheen kan wandelen. Wat doe je?
a. Ik laat mijn hond erover springen. Hij is een echte atleet. Dat is trouwens goede training voor ons allebei!
b. Het is al te laat, mijn hond is reeds in de plas gestormd, erin gaan rollen en vervolgens is hij met zijn slijkpoten tegen mijn witte joggingbroek gesprongen. Grappig!
c. Ik maak meteen rechtsomkeer. Dààrom ga ik dus bijna nooit in het bos wandelen…
d. Ik heb geen flauw idee… Wat zou ik het beste doen in zo’n situatie? Ik blijf ter plekke staan om na te denken wat ik nu best kan doen…
e. Ik wandel er gewoon rustig doorheen met mijn hond. Van een beetje slijk is nog nooit iemand doodgegaan, toch?

Advertentie

7. Als je één ding aan je hond zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
a. Dat hij toch nog net ietsje beter presteert op wedstrijden…
b. Ik vind zijn karakter geweldig! Hij zou enkel iets beter mogen luisteren…
c. Hij zou er nog net iets beter kunnen uitzien…
d. Hij is nogal nerveus en het lijkt alsof hij niet goed in zijn vel zit. Ik zou graag willen dat hij wat stabieler was.
e. Helemaal niets! Hij is perfect zoals hij is!

RESULTATEN 

Vooral a?
Het actieve hondenbaasje
Op elk hondenevenement komen we jou tegen! De kans is zelfs groot dat je er niet als bezoeker aanwezig bent, maar zelf een demo van een hondensport komt geven. De hondenclub is jouw tweede thuis en de leden jouw beste vrienden. Bijna elke hondensport heb je al uitgeprobeerd en je huis staat vol met allerlei hebbedingetjes die met honden te maken hebben. Jouw hond is erg gehoorzaam en heeft zeker geen tekort aan beweging. Ben je niet met hem aan het trainen, dan vinden we je wel terug in het dichtstbijzijnde bos of park. Op vakantie zonder de hond? Geen denken aan. Je vakantie staat net elk jaar helemaal in het teken van je hond! Jouw trouwe vriend mag zich gelukkig prijzen met een baasje als jij!

Vooral b?
Het gezellige hondenbaasje

Leiding geven zit niet echt in jouw bloed. ‘Ach, hij doet er toch niks mis mee’, is een uitspraak die regelmatig uit jouw mond komt en je bent dan ook erg toegeeflijk in de omgang met je hond. Hij mag van tafel eten, mag mee in bed en komt ongegeneerd met modderpoten het huis ingelopen, om vervolgens in de sofa neer te ploffen. Je betrekt jouw hond erg in je gezinsleven, maar bekijkt hem teveel als een “kameraad” en behandelt hem niet altijd als een hond. Hoewel je het zelf erg gezellig hebt met jouw hond, is hij niet bepaald gehoorzaam. Probeer toch eens wat meer leiding te nemen… Je bedoelingen zijn goed, maar jouw hond heeft helemaal geen respect voor jou.

Vooral c?
Het betuttelende hondenbaasje
Jouw hond is een echt prinsje of prinsesje. Hij heeft meer outfits dan jezelf en hij heeft een klantenkaart in het trimsalon. Er hoeft nog maar een andere hond argwanend naar jouw lieveling te kijken of je tilt hem al op en fluistert hem troostende woorden toe. Een middagje beweging staat bij jou gelijk aan gaan shoppen, terwijl jouw viervoeter alles vanuit je handtas gadeslaat. Pas op met die extreme verwennerij en betutteling: de kans is groot dat jouw lieve vriend binnen de kortste keren transformeert in een verwend nest met véél kapsones!

Vooral d?
Het “theoretische” hondenbaasje

Je weet zo goed als àlles wat er te weten valt over honden. Bijna elk boek heb je gelezen en je verslindt de ene dvd over hondengedrag na de andere. Maar ondanks dat je zoveel theoretische kennis over honden hebt, kan je in de praktijk helemaal niet zo goed omgaan met honden. Je leest over mooie hondenwandelingen, maar raakt zelfs meestal niet verder dan een blokje om en je zegt al zo lang dat je verschillende hondensporten wil uitproberen, maar hebt jezelf nog nooit ingeschreven voor een cursus. Kom je dan toch eens buiten met je hond, dan val je vaak in affronten omdat hij zich niet voorbeeldig gedraagt. Gooi die boeken aan de kant en onderneem actie met je hond. Het leven is te kort om erbij neer te zitten. Je zal zien dat je hond er ook véél gelukkiger van wordt!

Vooral e?
Het evenwichtige hondenbaasje

Jouw hond mag zijn vier pootjes kussen, je bent een geweldig baasje. Je geeft hem voldoende fysieke en mentale uitdagingen en hebt hem consequent opgevoed, waardoor hij zich voorbeeldig gedraagt. Jouw hond is je beste vriend. In huis zijn er wel wat regeltjes waar hij zich aan moet houden, maar er is ook veel ruimte voor fun: heerlijke wandelingen in het bos, samen trainen aan de hondenclub, lekker ravotten in de tuin… Jullie zijn een dynamisch duo en hebben een stabiele band. Doe zo verder!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]