Thaise koning adopteert 13 uitgemergelde honden

© Facebook/Watchdog Thailand

De koning van Thailand, Rama X, heeft een hart voor honden. Hij neemt dertien graatmagere Duitse doggen onder zijn vleugels. De verzwakte dieren werden begin deze week gered van een verlaten hondenfokkerij. Ze werden er achtergelaten zonder eten. Bijgevolg waren de honden vel over been. De 13 viervoeters zijn nu mentaal en fysiek aan het herstellen in een gespecialiseerd centrum met ondersteuning van hulporganisatie Watchdog Thailand. De koning heeft laten weten dat hij alle kosten van hun behandeling, voedsel en overige zorgen op zich zal nemen. Zijne majesteit wil de dieren ook adopteren. Wat die koninklijke adoptie exact inhoudt, weten we nog niet, maar Thaise media speculeren dat hij de dieren niet in zijn paleis zal houden, maar dat hij er wel voor zal zorgen dat ze niets tekortkomen. De lokale pers vermoedt dat het entourage van de koning de dieren zal verzorgen
De eigenaar van de kennel, een Thaise vrouw, beweert dat ze in financiële moeilijkheden verkeerde. Ze werd onlangs werkloos en heeft net een scheiding achter de rug. De dame beweerde dat haar financiële problemen zodanig ernstig waren, dat ze geen eten meer kon betalen voor zichzelf en de dieren. In de fokkerij werden ook overleden honden aangetroffen: een teefje en twee pups die stierven aan ondervoeding. De eigenares van de fokkerij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank. En de doggen?Die zij nu volop aan het herstellen en mogen zichzelf binnenkort royalties noemen.

Advertentie
Advertentie

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]