Tips van het trimsalon: Je hond wassen

Foto’s: © Dorien Vandyck – Pics and Paws

Advertentie

Tijdens de coronagolven moesten trimsalons twee keer de deuren sluiten. Trimster Kim Vernimmen van salon Sisterdogs vertelt hoe je de lokken van jouw hond thuis in topvorm houdt.

HOE VAAK MAG JE EEN HOND WASSEN?
Kim Vernimmen: ‘Wij zijn van mening dat je een hond maximum een keer per maand mag wassen. Het is wel zo dat iedere hondentrimmer daarover zijn eigen visie heeft. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de huid niet gemaakt is om veel te wassen. De huid van een hond bevat van nature een olieachtige laag. Door de hond te vaak te wassen, verdwijnt dat laagje.
We krijgen in het trimsalon ook klanten over de vloer waarvan we de hond enkel moeten trimmen, zonder hem te wassen. Het resultaat kan dan wel een beetje verschillen. Een poedelachtige vacht wordt wel eerst gewassen, omdat de krullen eerst uit moeten worden gebrusht vooraleer je deze vacht kan knippen.’

Advertentie

Kim en Sara Vernimmen van trimsalon Sisterdogs

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]