Tricks & treats voor een geslaagde howl-oween pawty

halloween hond

Foto’s: © Shutterstock

Advertentie

De huiveringwekkendste dag van het jaar komt er weer aan. Bibberen en beven wordt nog leuker met een spooktaculair halloweenfeestje voor honden. 

Een halloweenfeestje geven voor je hond en zijn harige vrienden is goed excuus om “hondenmensen” uit te nodige én om je hond te verkleden. 

De guest list
Natuurlijk is zo’n halloweenfeestje niet iets waar elke hond op zit te wachten. Viervoeters die zich niet goed voelen in het (zeer nabije) gezelschap van soortgenoten of mensen kunnen gestresseerd of gefrustreerd raken op zo’n evenement. Zij beleven meer plezier op een privé-pawty (waarop alleen het gezin aanwezig is). 
Nodig enkel honden uit waarvan je weet dat ze goed met elkaar overweg kunnen in een kleine ruimte. Het is niet omdat honden buiten op een grote losloopweide leuk samen spelen, dat ze in jouw huiskamer ook elkaars gezelschap appreciëren. 
Laat aan je bezoekers weten dat het te allen tijde ok is dat ze het feestje verlaten als ze merken dat hun hond er geen plezier meer aan beleeft. Het moet in de eerste plaats leuk blijven voor alle kwispelende gasten.

Dog friendly decoratie
Een van de leukste dingen aan Halloween? De decoratie! Of je halloweenfeestje nu in de woonkamer of in de tuin plaatsvindt, kies steeds voor veilige versiering. Kaarsen zijn absoluut niet geschikt voor een hondenfeestje. Kwispelende staarten, verkleed-kleren… need we say more? Zorg ervoor dat je hond niet in de versiering verstrikt kan raken. Veilige decoratiestukken zijn onder andere hooibalen (zolang je ze niet op elkaar stapelt), pompoenen en slingers waar de honden niet bij kunnen.

Advertentie

De outfit
Een halloweenkostuum voor je hond vind je in de winkel of online, maar je kan er ook zelf eentje maken. Jij en je hond kunnen jullie zelfs als duo verkleden. Bijvoorbeeld: jij als roodkapje en je hond als grote, boze wolf. Of jij als Baywatchredder en je hond als haai. Of jij als engel en je hond als duivel (of omgekeerd). 

Verstop een snoepje in één beker en wissel de bekers door elkaar. Laat daarna je hond raden in welke beker het snoepje zit.

De activiteiten
Er zijn tal van manieren om de baasjes én beestjes op je Halloweenfeestje te entertainen. Denk bijvoorbeeld aan een verkiezing van de leukste outfit, een photobooth met een griezelig decor, een trick-or-treattocht of een griezelwandeling in het donker. Honden zijn gek op zoek- en snuffelspelletjes. Enkele ideetjes: een snuffelparcours met snoepjes in een griezelig versierde ruimte of in de tuin, een ballenbad met daarin snoepjes verstopt of een bekerspel (een snoepje in één beker doen en die dan verplaatsen tussen lege bekers).
Zoekspelletjes en spelletjes met snoepjes speel je best individueel (lees: met één hond tegelijk) en steeds onder toezicht.

Een goodybag voor je gasten: een blijvende herinnering!

Het souvenir
Op einde van de avond kan je ieder hondenbaasje een goodybag meegeven met daarin enkele leuke attenties zoals (zelfgemaakte) hondensnoepjes, een polaroidfoto, een griezelig speeltje of een gepersonaliseerde bandana.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]