Viervoeters kunnen ontstressen op Brussels Airport

20151217-Loe_n-labs-226
Gedragstherapeute Hilde Quisquater en initiatiefnemer Giovanni De Laet met zijn hond Charlie aan het Anti-Stress Center

Nog tot en met morgen kunnen honden in de apotheek in de vertrekhal van Brussels Airport terecht voor een antistressbehandeling. Viervoeters die mee met het vliegtuig op reis gaan, krijgen er ondersteuning van hondengedragstherapeute Hilde Quisquater en krijgen een voedingssupplement voor een meer ontspannen vlucht.

Advertentie

Steeds meer mensen nemen hun hond mee op vakantie. Zo vervoerde luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines tussen 1 januari en 31 oktober maar liefst 5.000 honden. Maar vliegen is niet zonder stress voor honden. Daarom opende VetSelect op de luchthaven van Zaventem het allereerste Anti-Stress Center voor honden. Reizigers die met hun hond vliegen, kunnen er terecht voor een

gratis antistressbehandeling en nuttige tips om stress bij hun hond voor en na de vlucht te beperken. Enkel kleine honden mogen immers mee in de cabine, grotere honden reizen mee in de laadruimte, weg van hun baasje.

20151217-Loe_n-labs-316
Voedingssupplement ‘Serenity’ helpt voor een meer ontspannen vliegreis

“We zochten naar een leuke manier zochten om mensen te informeren over stress bij honden”, zegt Giovanni De Laet, CEO van Loën Laboratories en initiatiefnemer van het VetSelect Anti-Stress Center. “Helpen doen we met ons product tegen stress, ‘Serenity’, zodat de vliegtuigreis voor de hond een pak meer ontspannen kan verlopen.” Hondengedragstherapeute Hilde Quisquater geeft daarnaast ook handige tips in het Anti-Stress Center.

Advertentie
Ook hond Lou vliegt mee met zijn baasje
Ook hond Lou vliegt mee met zijn baasje

Het gaat om een proefproject dat enkel deze kerstvakantie loopt. De Laet is blij met de samenwerking met de apotheek in Brussels Airport. De luchthavenapotheker kreeg in het verleden geregeld vraag naar middelen tegen stress bij honden. Met het Anti-Stress Center spelen we hier op in en dit tijdens een periode waarin mensen veel reizen: de kerstvakantie. Als ons eerste Anti-Stress Center een succes wordt, zullen we in 2016 nog meer Anti-Stress centra voor honden openen.”

 

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]