Voormalig wereldkampioen schrijft kinderboek over sledehonden

Enkele jaren geleden werd Stefan Goris wereldkampioen sledehondenrennen. Niet evident voor een Belg, gezien het in ons land amper sneeuwt. Dat de musher keihard moest werken voor deze ultieme titel, is een understatement. Maar hij is ervan overtuigd dat het geloven in onze dromen belangrijk is. ‘Onze dromen zijn de avonturen van morgen’, zegt Stefan. En net daarom schreef hij samen met auteur Stijn Moekaars een jeugdboek om kinderen, jongeren én volwassenen te inspireren. 

Advertentie

Esdra is een Siberische husky die haar verhaal blaft, sorry, vertelt. In het gelijk-namige boek leert ze je alles wat je wil weten over sledehonden en verklapt ze hoe de wolf evolueerde tot huishond en sledehond. Daarnaast maak je ook kennis met de Belgische Louis, die met zijn ouders van België naar Zweden is verhuisd. Hij kan maar moeilijk aarden in het Hoge Noorden. Tot hij Esdra ontmoet… Een pakkend verhaal. Spring op de slee en glij het avontuur tegemoet!

Voor dierenvrienden vanaf 10 jaar.

Advertentie

Je kan het boek bestellen via Stefans website: www.r2run.be.

Esdra: Het verhaal van een bijzondere sledehond – Stefan Goris en Stijn Moekaars – Met illustraties van Ina Hallemans – 77 pagina’s – hardcover – Clavis

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]