Wandelen beschermt je hond tegen dementie

Een nieuwe studie geeft aan dat regelmatig met je hond wandelen hem kan beschermen tegen dementie.

Advertentie

Honden die weinig bewegen, lopen meer risico op canine cognitive dysfunction (CCD). Dat is een aandoening waarbij het verouderen van het brein leidt tot geheugenverlies, een achteruitgaande motoriek en het verlies van aangeleerd gedrag. CCD is vergelijkbaar met de ziekte van Alzheimer bij mensen. De symptomen zijn verwarring, een verstoord slaappatroon en desoriëntatie.

Een studie van de Universiteit van Washington bij meer dan 15.000 honden toonde een verband aan tussen CCD en de leeftijd: de aandoening komt vaker voor bij oudere honden. Uit het onderzoek blijkt ook dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid lichaamsbeweging en het ontwikkelen van CCD: bij een inactieve hond is de kans op CCD 6,47 keer groter dan bij een actieve hond. 

Advertentie

Foto: ©Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]