Worden honden steeds vaker “vermenselijkt”?

hond vermenselijken

Honden maken almaar meer deel uit van het gezin. In vergelijking met 40 jaar geleden kopen we veel meer accessoires voor onze honden, hechten we meer belang aan een uitgebalanceerde voeding en schakelen we sneller gespecialiseerde ondersteuning in om onze hond door het leven te loodsen, zoals een gedragstrainer, hydrotherapie of zelfs shiatsu voor honden. Worden onze honden steeds vaker als mensen behandeld? Oordeel zelf maar!
Hond vermenselijking

Advertentie
Advertentie
  • 1 op 10 hondenbaasjes voert regelmatig een gesprek met zijn of haar hond
  • Ongeveer de helft van alle hondeneigenaren geeft toe dat de hond mee bepaald wat er op tv wordt gekeken, door de blaffen als reactie op bepaalde televisieprogramma’s
  • 25% van de honden wordt betrokken in huishoudelijke taken. Vuile kleren in de wasmachine stoppen? De vuilnisbakken buitenzetten? Niet zonder Max!
  • 40% van de baasjes deelt zelfs de lakens met de hond des huizes. Handig: nooit meer koude voeten in bed!
  • Eén op vier honden heeft een eigen ziekteverzekering.
  • 90% is van mening dat de hond een volwaardig gezinslid is en in sommige gezinnen krijgen honden dezelfde behandeling als kinderen.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]