Zij nam ontslag om haar vermiste hond te zoeken

Een Amerikaanse vrouw zegde haar job als postbode op om haar vermiste border collie te zoeken. Na 57 dagen vond ze het dier terug.

Advertentie
©Carole King/Facebook

Zo’n twee maanden geleden was Carole King samen met haar man Verne en Katie, hun 7-jarige border collie op vakantie in de buurt van Glacier National Park, in de Amerikaanse staat Montana. Ze verbleven er op hotel in een klein stadje, Kalispell.

Op 20 juli sloeg het noodlot toe. Carole en Verne gingen een avondje uit en lieten Katie achter in de hotelkamer. Bij terugkomst was de border collie verdwenen. Tot hun verbazing was het dier erin geslaagd om te ontsnappen uit de ruimte. Volgens de receptionist had de hond vier uur eerder de benen genomen. Katie was gevlucht doorheen de automatische deur van het hotel. Vermoedelijk was ze bang geworden van het onweer dat die avond woedde. Carole en Verne doorzochten het hele hotel, maar vonden geen spoor van de border collie.
Hoewel Katie graag mensen heeft, is ze ook behoorlijk schichtig. Bovendien was ze verloren gelopen nabij een gigantisch natuurreservaat, met bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoogte. Het echtpaar wist niet waar eerst te zoeken. 

©Katie is home/Facebook


Carole en Verne lieten honderden flyers drukken, deden verschillende oproepen op sociale media en spaken zoveel mogelijk mensen aan, zonder resultaat. Ondertussen moest Carole, die als postbode werkte, weer aan de slag, 400 kilometer verder in de staat Washington. Maar ze wou de zoektocht naar Katie niet opgeven. Toen haar werkgever weigerde haar tijd vrijaf te geven, nam Carole ontslag. 

De baasjes van Katie deden alles om haar terug te vinden. Ze brachten mest van de paarden op hun boerderij in Washington mee naar Kalispell om Katie te lokken met een vertrouwde geur. Verne had zelfs nachtkijkers gekocht, zodat de zoektocht in het donker kon worden verdergezet. Intussen had Carole nieuwe vrienden gemaakt in Kalispell, die haar hielpen en hun huizen ter beschikking stelden. 

Advertentie

Op 15 september kreeg Carole een tip van een man die meende dat hij de border collie in zijn tuin had gespot. Maar bij aankomst was de angstige hond al weer weg. Daarop ging Carole in de buurt op zoek. Iets verderop vroeg ze aan een koppel voorbijgangers of ze een border collie hadden gezien. De vrouw wees naar een hond verderop onder een boom. Carole riep Katie’s naam, waarop het dier pijlsnel naar haar toe vloog en in haar armen sprong.

©Katie is home/Facebook

Intussen wist zowat iedereen in Kalispell dat Carole op zoek was naar haar viervoeter. Getuigen van het tafereel stapten uit hun wagen om de vrouw te omhelzen terwijl de tranen van haar wangen liepen. Katie was 5,5 kg afgevallen en uitgedroogd, maar verder is ze in goede gezondheid. Ze zal waarschijnlijk volledig herstellen van haar avontuur.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]