Zwembad sluit de deuren: Hondenzwemmen op laatste dag groot succes

Hondenzwemmen

Het zwembad van Aartselaar sloot zondag definitief de deuren. Die laatste dag werd gevierd met een zeer bijzondere pool party: 78 honden mochten zich helemaal uitleven in het water.

Advertentie

Een hond die van de waterglijbaan gaat, een andere viervoeter die een tennisballetje uit het zwembad vist. Het oude zwembad van Aartselaar gaat definitief dicht en dat wilde schepen van Sport en Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA) met een speciaal evenement vieren. ‘Een schuimfuif was met de coronamaatregelen niet mogelijk en een inwoner kwam op sociale media met het idee om honden in het zwembad te laten.’

Hondenzwemmen

De belangstelling was groot. ‘We hadden een wachtlijst met aanvragen vanuit heel Vlaanderen’, vertelt Lambrecht. Er konden 78 honden zwemmen, telkens in groepjes van 6, om de 20 minuten. Zo bleef alles veilig en overzichtelijk. ‘De dag voordien hebben we alle chloor uit het bad getrokken, kwestie dat de hondjes er geen last van zouden hebben’, aldus Lambrecht.

Een herhaling van het hondenzwemmen in het splinternieuwe zwembad van Aartselaar Dok~zal er helaas niet komen. ‘Een paar uurtjes hondenzwemmen zorgt voor bijzonder veel hondenhaar. De filters van een binnenzwembad zijn daar niet op voorzien. Bovendien bleef niet elk hondje even zindelijk in het water of daarnaast.’

Advertentie

Voor de deelnemers blijft de ervaring een herinnering die ze allicht niet snel zullen vergeten.

Foto’s: Miel Mertens

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]