Ook honden hebben last van winterkilo’s en dat is de schuld van hun baasjes

©Shutterstock

Advertentie

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden zijn honden minder actief. Niet omdat de lagere temperaturen hen lui maken, maar omdat hun baasjes niet graag buitenkomen in de koude.
Een onderzoek in opdracht van Tails.com, een Britse hondenvoerproducent, wees uit dat 56 procent van de hondenbaasjes toegeeft dat ze geregeld binnenblijven in plaats van met Max te gaan wandelen bij koud weer. Bovendien zou 1 op 6 soms hopen op slecht weer omdat ze dan een excuus hebben om de hond niet uit te laten. Resultaat: in de winter krijgen honden elke week een uur minder beweging dan in de zomer.
Het gevolg is dat vele honden aankomen in gewicht. Ook de baasjes zien het resultaat op de weegschaal: de helft heeft last van winterkilo’s omdat ze minder bewegen. De hond uitlaten en samen een stevige wandeling maken helpt om overtollig wintergewicht te voorkomen. Zowel voor hond als voor baasje. Maak dus geen excuses meer om een wandeling over te slaan en trek je wandelschoenen aan!

Advertentie

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]