8 goede voornemens voor hondenbaasjes

Heb jij al goede voornemens genomen voor 2016? Hoewel januari er al bijna opzit, is het nooit te laat om er werk van te maken. Met deze acht voornemens word jij een nog beter baasje voor jouw viervoeter! 

Advertentie

 

hond wandeling
©vvvita/Shutterstock

1. MAAK ELKE DAG EEN LANGE WANDELING
Weer of geen weer, Max verdient zijn wandeling! Hoe heerlijk het ook is om urenlang Netflix te kijken onder een warm dekentje, de band die je opbouwt met je hond door samen buiten op avontuur te trekken, ga je nooit kunnen bereiken vanuit de sofa. Bovendien krijg je zo ook ineens zelf een workout. Dan kan je dat dieet alvast van je voornemenslijstje schrappen!

 

hond zee
©Curtis/Shutterstock

2. BEZOEK ELKE MAAND EEN PLEK WAAR JE NOG NOOIT BENT GEWEEST
Zelfs wij maken ons er soms schuldig aan: we wandelen te vaak dezelfde routes. Het park om de hoek, de speelweide enkele straten verder en het woud wat verderop in onze gemeente… Mensen zijn gewoontedieren en uit gemakzucht maken we te vaak dezelfde wandelingen. Ondertussen kent onze hond deze al vanbuiten en lopen we zelf ook bijna de hele weg te gapen. Saai! Neem jezelf voor om elke maand naar een onbekende plek te gaan samen met je hond. Niet enkel zal je hond ongelofelijk enthousiast zijn, je zal ook zelf weer meer plezier aan de wandeling gaan beleven!

 

Hond adoptie
©Lena Ivanova/Shutterstock

3. DOE IETS VOOR ANDERE HONDEN
Niet enkel jouw hond heeft je nodig, er zijn zovele honden die geen warm mandje hebben en die jouw steun goed kunnen gebruiken. Neem jezelf voor om iets te ondernemen voor die honden, al is het maar één keer per jaar. Je kan een financiële bijdrage storten aan een dierenasiel of een adoptieorganisatie, maar je kan ook zelf de handen uit de mouwen steken: ga helpen in het lokale asiel, zamel goederen in voor honden in nood of wordt opvanggezin voor een asielhond. Zo doe je ook iets voor honden die niet zoveel geluk hebben als je eigen exemplaar.

 

hond voeding
©Africa Studio/Shutterstock

4. GEEF JE HOND ENKEL DE BESTE VOEDING
Je bent wat je eet, wordt weleens gezegd. Dat gaat ook op voor onze honden. Aangezien we onze honden niet als minderwaardig beschouwen, gaan we ze ook geen inferieure voeding geven. Geef daarom een kwalitatieve, uitgebalanceerde voeding die aangepast is aan de noden van jouw hond. Weeg de voeding ook telkens af. Hoeveel jouw hond precies nodig heeft, vind je terug op de verpakking of kan je aan je dierenarts vragen. We hebben immers al snel de neiging om te veel eten te geven en dat kan leiden tot overgewicht.

 

Advertentie
hond medische check-up
©Poprotskiy Alexey/Shutterstock

5. ELK JAAR EEN MEDISCHE CHECK-UP
Ga minstens één keer per jaar naar de dierenarts voor een medische check-up. De meeste dierenartsen kijken je hond helemaal na tijdens het jaarlijkse bezoek waarop de vaccinaties worden gegeven. Gebeurt dat niet automatisch, vraag dan aan je dierenarts een algemene gezondheidscontrole.

 

 

honden spelen
©Ksenia Raykova/Shutterstock

6. LAAT JE HOND MET ANDERE HONDEN SPELEN
In de dagelijkse drukte gebeurt het soms dat we thuiskomen van het werk, snel even een wandeling met Rex gaan maken en ons vervolgens terug bezig te houden met ons drukke sociale leven. Maar onze hond heeft ook nood aan het gezelschap van soortgenootjes. Neem hem daarom voldoende mee naar een speelweide of wordt lid van een wandelclub. Als je hond regelmatig tijd doorbrengt met soortgenootjes, zal hij zich beter in zijn vel voelen, beter gesocialiseerd zijn en rustiger in huis zijn. Honden die niet genoeg in contact komen met andere dieren, kunnen nerveus worden in het bijzijn van soortgenootjes of – erger nog – zich erg defensief gaan opstellen.

 

hond tijd doorbrengen
©Goodluz/Shutterstock

7. SPENDEER MEER TIJD MET JE HOND
Een druk sociaal leven, sociale netwerksites en een smartphone die elke minuut weer afgaat, zorgen ervoor dat we onze viervoeter soms wat uit het oog verliezen. Leg je smartphone wat vaker aan de kant en gebruik de tijd die je zou spenderen aan het posten van berichten op Facebook om even een balletje te gooien met je hond. Die enkele minuten betekenen soms al een groot verschil voor jouw hond. Blijf één of twee avonden per week thuis bij jouw hond, zodat jullie wat quality time kunnen doorbrengen. Toch al elke avond van de week volgeboekt met sociale uitjes? Probeer je hond dan eens mee te nemen. De meeste restaurants en bars laten toe dat je jouw hond meeneemt. En “samen uit samen thuis” is toch gewoon veel gezelliger, niet?

 

vakantie kamperen met hond
©Sokolov/Shutterstock

8. GA OP VAKANTIE MET JE HOND
Er is niets leukers dan op vakantie gaan en waarom zou je dat leuke moment dan niet meteen delen met je hond? Boek een reisje voor jullie samen: een weekendje zee op een appartementje, een weekje Ardennen in een chalet of een rondtocht door Frankrijk met de tent! Of je nu kiest voor een spannend avontuur of een ontspannen verwentripje, één ding is zeker: door samen dingen te ondernemen, wordt jullie band er alleen maar sterker op!

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]