9 hondenrassen voor hardlopers

hardlopen husky

Op zoek naar een loopmaatje? De meeste honden gaan graag mee joggen, al is de ene er beter voor geschikt dan de andere. Deze tien hondenrassen staan alvast te popelen voor een rondje hardlopen.

Advertentie

Hardlopen Duitse staande korthaar1.
DUITSE STAANDE KORTHAAR
Grootte: 58 – 66 cm
Gewicht: 20 – 32 kg
Eigenschappen:
– veel werkdrift
– vrolijk
– snel afgeleid
– aanhankelijk

Met zijn atletische lichaamsbouw is de Duitse staande korthaar een ideale duursporter. Hij is snel en kan lange afstanden lopen. Van oorsprong is de Duitse staande korthaar een jachthond. Hij heeft veel beweging nodig om zich goed in z’n vel te voelen.

 

 

hardlopen husky2.
SIBERISCHE HUSKY
Grootte: 50 – 60 cm
Gewicht: 15 – 28 kg
Eigenschappen:
– vriendelijk
– zelfstandig (weinig will to please)
– slim
– aanhankelijk

Husky’s werden gefokt als sledehonden. Ze zijn als het ware gemaakt om te rennen. Ze hebben een ongelofelijk goed uithoudingsvermogen en kunnen lange afstanden lopen. Op voorwaarde dat het koud genoeg is tenminste, want door hun dikke vacht zijn ze gevoelig voor warm weer.

 

hardlopen Mechelse herder3.
MECHELSE HERDER
Grootte: 58 – 62 cm
Gewicht: 20 – 30 kg
Eigenschappen:
– superslim
– veel werkdrift
– alert
– gevoelig

De Mechelse herder is dé werkhond bij uitstek. Er is bijna niets wat hij niet kan. Een lange duurloop of een kort en krachtig sprintje, laat maar komen! De Mechelse herder vergezelt zijn baasje liefst op iedere looptraining.

 

hardlopen jackrussellterriër4.
JACKRUSSELLTERRIËR
Grootte: maximum 30 cm
Gewicht: 5 – 8 kg
Eigenschappen:
– speels
– slim
– alert
– aanhankelijk

Ondanks zijn korte pootjes kan de jackrussellterriër zijn baasje makkelijk bijbenen. Dit kleine, dappere, avontuurlijke hondje houdt van actie.

 

hardlopen vizsla5.
VIZSLA
Grootte: 54 – 64 cm
Gewicht: 18 – 29 kg
Eigenschappen:
– energiek
– snel afgeleid
– zachtaardig
– clownesk

Advertentie

De Hongaarse vizsla is van oorsprong een jachthond. Hij is zeer actief, onvermoeibaar zelfs. Deze atletische hond is snel, heeft een groot uithoudingsvermogen en rent graag. Wat zoek je nog meer in een loopmaatje?

 

Poedel hardlopen6.
POEDEL
Grootte: bestaat in verschillende formaten
Gewicht: bestaat in verschillende formaten
Eigenschappen:
– actief
– vrolijk
– slim
– aanhankelijk

Vergeet die pompoms en strikjes, de poedel heeft veel meer in z’n mars. Eens was hij een sportieve jachthond, maar vandaag zien we hem eerder op hondenshows. Zo elegant als hij over de catwalk paradeert, zo ijverig huppelt hij tijdens een hardlooprondje naast z’n baasje. 

 

hardlopen bordercollie7.
BORDERCOLLIE
Grootte: 46 – 56 cm
Gewicht: 14 – 20 kg
Eigenschappen:
– intelligent
– alert
– veel werkdrift
– vriendelijk

Deze veelzijdige viervoeter kan het allemaal: schapendrijven, agility, dogdance en dogfrisbee. Zolang hij maar actief bezig kan zijn met z’n baasje. Ook voor korte en lange looptochten staat hij steeds paraat!

 

hardlopen Engelse cockerspaniël8.
ENGELSE COCKERSPANIËL
Grootte: 38 – 41 cm
Gewicht: 13 – 14,5 kg
Eigenschappen:
– vrolijk
– sportief
– volhardend
– superaanhankelijk

Zijn vrolijk, kwispelend staartje staat bijna nooit stil. Maar ook zijn pootjes niet! De Engelse cockerspaniël houdt niet alleen van uitgebreide knuffelsessies, maar ook van sportieve activiteiten.

 

hardlopen Dalmatiër9.
DALMATIËR
Grootte: 54 – 62 cm
Gewicht: 16 – 32 kg
Eigenschappen:
– levendig
– zelfstandig
– volhardend
– aanhankelijk

De dalmatiër is afkomstig van Kroatië. Onder zijn mooie vlekjes schuilt een atletische lichaamsbouw. Oorspronkelijk liep hij voor de paardenkoetsen van de brandweer uit. Hij kan paarden bijbenen en zal dus waarschijnlijk ook jouw looptempo kunnen bijhouden of zelfs overtreffen.

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]