ADVERTORIAL: Badtijd!

crophanddoek

Een verfrissende douche kan deugd doen. Zeker op hete zomerdagen. Onze viervoeters denken daar anders over. De meeste honden hebben een hekel aan badtijd en verzetten zich hevig wanneer je de badkraan opendraait. Dat hun vacht vuil is of stinkt, daar geven ze niet om. Integendeel, sommige honden vinden geurtjes waar wij onze neus voor optrekken net heerlijk ruiken. Over smaken gaan we niet discussiëren, maar één ding is zeker: af en toe zal je hond in bad moeten gaan… 

Advertentie


Kammen = controleren
Het is belangrijk om voldoende aandacht aan de vacht van je hond te besteden. Zelfs wanneer hij een korte vacht heeft. Minstens één keer per week de vacht van je hond borstelen zorgt er niet enkel voor dat de vacht mooi gaat glanzen. Het is ook goed voor de band tussen jou en je hond. Zo leer je de vacht beter kennen en zal je sneller opmerken dat er iets niet pluis is.
Terwijl je liefkozend de vacht streelt, controleer je deze op vlooien, teken, wondjes en verdachte bultjes. Door de routine van een wekelijkse borstelbeurt in te lassen, krijgt je hond geregeld een check-up en kunnen gezondheidsproblemen vroegtijdig worden ontdekt.

Waarom wassen?
Misschien heb je eens op internet gelezen dat het niet nodig is om je hond te wassen, of beweert je dierenarts dat een hondenvacht zelfreinigend is. Een douche kan ook voor je huisdier heel verfrissend zijn. Door je hond af en toe te wassen worden dode haren en vuilresten die vastzitten onder de vacht verwijderd en voorkom je dat deze jeuk gaan veroorzaken. Bovendien is onze band met huisdieren doorheen de jaren erg veranderd. Vroeger leefden honden in een hok in de tuin en werden ze ingeschakeld om het erf te bewaken of ongedierte te vangen. Vandaag zijn honden een volwaardig gezinslid geworden. Ze leven in onze woonkamer, zitten mee in de zetel voor de televisie en slapen misschien zelfs wel in ons bed. Uit onderzoek blijkt dat 35 tot 50 procent van onze viervoeters de nacht doorbrengen in bed naast hun baasje. We leven veel nauwer samen met ons huisdier. Een propere, goed onderhouden vacht is een must geworden. Zo blijven jouw hond én gezin gezond.

Hoe vaak in bad
Honden moeten niet elke dag in bad zoals wij. Afhankelijk van wat je hond allemaal doet, volstaat het om hem een keer per maand tot een keer per week te wassen. Gebruik zeker geen shampoo voor mensen, ook geen babyshampoo. De zuurtegraad van een hondenhuid is niet hetzelfde als die van mensen. Gebruik daarom enkel een geschikt product, zoals één van de hondenshampoos van FRONTLINE PET CARE.

De ene vacht is de andere niet…
Elke hondenvacht is anders. Daarom heeft FRONTLINE PET CARE een uitgebreid gamma aan shampoos. Hier ontdek je ze allemaal!

 

Hoe was je een hond?

1. Leg volgende zaken binnen handbereik:
– een kom
– een dweil
– een borstel
– handdoeken
– hondenshampoo

2. Maak eerst de voor- en achterpoten nat met een zachte straal lauw water, nadien de rest van het lichaam. Vermijd de oren, ogen en neus.

3. Masseer de shampoo minstens vijf minuten lang in op de vacht zodat deze begint te schuimen.

4. Spoel je hond zorgvuldig af met lauw water. Zodra het afgespoelde water doorzichtig wordt, zit er geen shampoo meer in de vacht.

Advertentie

5. Wrijf je hond droog met een handdoek. Je kan ook een haardroger gebruiken, maar zet deze dan op de koude stand en test de temperatuur eerst op je hand.

 

TIPS: Zo wordt badtijd leuk!

Laat je hond van jongs af wennen aan het badritueel
Zorg voor een positieve eerste ervaring met het bad of de douche. Zet je hond in de badkuip en geef hem snoepjes, zonder dat je de kraan al laat lopen. Blijf hem ook belonen als je hem nadien écht gaat wassen.

Blijf rustig
Spreek je hond tijdens het wassen zachtjes en vriendelijk toe. Protesteert hij? Word dan niet meteen zenuwachtig. Als hij merkt dat je gestresseerd bent, zal badtijd na verloop van tijd een dramatische bedoeling worden.

Verdun de shampoo
Je kan de shampoo eventueel verdunnen met water. Gebruik ongeveer één milliliter shampoo per kilogram lichaamsgewicht.

Voorzie anti-slipmatjes
Honden schuiven van zichzelf al makkelijk uit op gladde badkamertegels. Wanneer ze nat zijn nog sneller! Bedek de badkuip en de vloer rondom het bad met anti-slipmatjes.

Bescherm ogen en oren
Vermijd dat er water of shampoo in de ogen en oren komt. Het gezicht van je hond kan je reinigen met een nat washandje zonder shampoo of met de FRONTLINE PET CARE reinigingsmousse 2 in 1.

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]