Bejaarde man bouwt locomotief voor verwaarloosde honden

honden trein verwaarloosd

De 80-jarige Eugene Bostick ging zo’n vijftien jaar geleden met pensioen, maar vele mensen vinden dat dan pas zijn ‘echte werk’ begon. Bostick besloot een treintje te maken om zijn geadopteerde hondjes enkele keren per week mee op uitstap te nemen. Zijn buurvrouw Tiffany Johnson nam een foto van de hondentrein en die ging al snel viraal op Facebook.

Advertentie

Eugene Bostick, een gepensioneerde treinconducteur uit Forth Worth in Texas, woont samen met zijn vrouw, zijn broer en negen verwaarloosde honden die hij adopteerde op een boerderij in een doodlopende straat. “Soms komen mensen langs om hier hun honden te dumpen en laten ze de dieren achter om te verhongeren”, vertelde Bostick aan The Dodo. “Mijn broer en ik begonnen dan maar zelf de honden te voederen, brachten ze naar de dierenarts en namen ze uiteindelijk in huis.”

Hoewel de gedumpte honden genoeg ruimte hebben om te ravotten op de boerderij van Bostick, trakteert de ex-treinconducteur de dieren soms op een extraatje: af en toe mogen ze mee op uitstap met een zelfgebouwde trein! In het verleden nam Bostick zijn adoptiehondjes mee in een aanhangwagen, maar wanneer er steeds meer gedumpte honden voor zijn voordeur stonden, werd de aanhangwagen al snel te klein. Bostick kwam op het idee om een trein te maken uit glasvezelvaten, nadat hij een vriend stenen had zien voorttrekken door een tractor in zulke vaten.

Zo’n twee keren per week duwt Bostick de gaspedaal van zijn grasmaaier in en trekt hij de puppytrein voort! Hij neemt zijn taak als treinconducteur bloedserieus: elk treincompartiment is genummerd en wordt gereserveerd voor een welbepaalde hond. Om zijn pluizige passagiers het zo aangenaam mogelijk te maken, is elke wagon uitgerust met zachte kussens. Klinkt geweldig, maar wat vinden de honden zélf eigenlijk van zo’n hondentrein? “Zodra ze horen dat ik de grasmaaier aan de wagons vastmaak, worden ze allemaal heel opgewonden en staan ze te popelen om aan boord te stappen”, verklaart Bostick. “Ze springen dan elk in hun eigen, vaste wagon.”

Toch zijn er ook af en toe herrieschoppers aan boord: een broer en zus met de toepasselijke namen Bonnie en Clyde. Het duo, dat altijd samen in de laatste wagon zit, durft weleens af de trein te springen. Daarom maakt Bostick de twee rebelse viervoeters vast met hun leiband.

Dat de Bosticks echte dierenvrienden zijn, mag duidelijk zijn. Eugene en zijn broer, die 87 jaar oud is, verzorgen op hun boerderij maar liefst dertig verschillende soorten dieren, gaande van wasberen en geiten, tot konijnen en coyotes. Hoewel de broers al op leeftijd zijn, denken ze lang nog niet aan stoppen. “Ik blijf doorgaan tot ik echt niet meer kan”, vertelt Bostick. “De honden hebben er echt plezier in en amuseren zich te pletter.”

Advertentie

 

 

 

 

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]