Britten nemen meer foto’s van hond dan van familie of vrienden

hond foto

Foto: Shutterstock

Advertentie

Say cheese! Heb je op je smartphone ook meer foto’s van je hond staan dan van je familie? Dan ben je niet de enige! Uit een onderzoek van smartphoneproducent Huawei blijkt dat Britten meer oog hebben voor hun hond dan voor hun partner. Althans, door de lens van hun camera tenminste!

Meer dan de helft van de Britse hondenbaasjes neemt vaker foto’s van zijn hond dan van vrienden of familie. Dat blijkt uit een bevraging van de Chinese technologiereus Huawei. Hondeneigenaren uit het Verenigd Koninkrijk nemen jaarlijks gemiddeld 202 foto’s van hun harige vrienden. Inwoners van het Schotse Edinburgh spannen de kroon met 298 kiekjes per jaar. De labrador is het meest gefotografeerde ras. Hij wordt op de voet (of poot) gevolgd door de cocker spaniël en de Duitse herder.

Ook de hond krijgt een profiel
Van @max123 tot @bella_de_hond, 31% van de Britse baasjes maakt op sociale media een profiel aan voor zijn of haar lieveling. Zo kunnen ze de rest van de wereld op de hoogte houden van de bezigheden van hun viervoeter. Maar achter de schermen gaat er toch wat werk vooraf:

Advertentie
  • 39% van de 16-24-jarigen zorgt ervoor dat hun hond poseert en er schattig uitziet voor het kiekje
  • 19% decoreert de achtergrond om een “Instragram-waardige” foto te bekomen
  • Facebook (55%) en Instagram (24%) zijn de platformen waarop foto’s van honden het vaakst worden gedeeld.

Intelligente camera
Dat Huawei zo’n uitgebreide studie uitvoert bij hondeneigenaren is natuurlijk niet geheel toevallig. Het bedrijf brengt een nieuwe smartphone op de markt die automatisch honden en andere objecten herkent, waardoor het makkelijker zou worden om foto’s te nemen van je huisdier als een echte professional. De Huawei Mate 10 Pro maakt daarvoor gebruik van artificiële intelligentie.

 

 

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]