Broodfokkers en hun oplichtingspraktijken: WOEF is het beu!

Advertentie

Vandaag, 22 februari 2017, moet u zeker naar Pano kijken (21.25 uur). Twee moedige journalisten trokken voor de reportage van Pano naar Oost-Europa en toonden daar aan hoe eenvoudig het is om Oost-Europese puppy’s te voorzien van Belgische chips, identificatiedocumenten en hondenpaspoort.

Tijdens de reportage wordt ook aangetoond dat op de Vlaamse lijst van buitenlandse erkende “hondenkwekers” helemaal geen kwekers staan, maar wel verzamelcentra die niet meer zijn dan een tussenstation. Wie dus de echte kwekers zijn van de schattige oostblokpuppy’s die in dierenwinkels in glazen kooien worden aangeprezen om impulsaankopen aan te wakkeren, is ook in 2017 nog steeds onbekend.

Zoals de trouwe lezer van WOEF al jaren weet, zijn wij deze oplichtingspraktijken van Belgische puppy-importeurs grondig beu. Wenst u zeker te zijn dat het moederdier van uw puppy niet mishandeld werd in één of andere gure Oost-Europese kelder of vetmesterij blijf dan weg bij hondenverkopers die meer dan 2 rassen aanbieden. Kies daarentegen voor een kweker die is aangesloten bij een rasvereniging en die bij voorkeur ook werkt met een wachtlijst.

Advertentie

Het wachten en de meerprijs die u mogelijk zult moeten betalen, is het meer dan waard als u bespaard kunt blijven van de vele (besmettelijke) ziektes en dierenartskosten van de zoveelste oostblokpuppy!

pups uit oost-europa

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Lees verder

Winkelwagen