Daar is de lente! En daar begint het werk in de tuin!

ADVERTORIAL

Advertentie

HandigindeTuin.be, de website voor een verstandige aanpak van problemen in je tuin, wil jou graag een fijne lente wensen!

Wil je je gazon in topconditie brengen en houden? Hoe bescherm je je huisdieren terwijl je je tuin verzorgt? Wat doe je aan ziekte en plagen in de moestuin? Hoe voorkom je slakken? Hoe behandel je woekerende onkruiden? Hoe gebruik je bestrijdingsmiddelen veilig en effectief? Je vindt de antwoorden op handigindetuin.be.

Op de website handigindetuin.be vind je alle informatie en leuke filmpjes over middelen die je kan gebruiken om je huis of tuin te beschermen tegen schimmels, plagen, schadelijke insecten, ongedierte en onkruid. Welke producten zijn er, hoe gebruik je ze veilig, hoe kan je ze best bewaren?

Sinds enkele jaren voorzien Belplant en Comeos, de organisatie die de Belgische handel vertegenwoordigt, ook telefonische ondersteuning voor de consument via het gratis telefoonnummer 0800 62 604. Dit callcenter is bereikbaar van maandag tot zaterdag van 8u00 tot 20u00, en in het hoogseizoen (vanaf nu dus) zelfs op zondag van 9u00 tot 13u00. Op dit nummer geven vakmensen je advies over het correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Advertentie

Elk winkelpunt heeft bovendien één persoon met een speciale opleiding (een fytolicentie) om het beheer en de verkoop van de producten goed te ondersteunen. In de winkels hangen verder affiches over hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct moet gebruiken en welke alternatieven er eventueel aanwezig zijn.

Ten slotte raden we je aan om het etiket van je product goed te lezen, zodat je het veilig en duurzaam gebruikt! Op de verpakkingen staan ook websites van de fabrikanten zelf om je te helpen bij het vinden van de geschikte middelen om de planten of het gazon te voeden, of om specifiek onkruiden, ziekten en plagen op een veilige manier te bestrijden.

Dus geniet van het mooie weer, en ga aan de slag in je tuin!

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]