Dikke vrienden: Renate en Aslan

An Smedts, beter bekend als fotografe Hondermooi, legt de bijzondere band tussen hond(en) en hun baasje(s) vast. De beste vrienden van deze maand zijn Renate en Aslan.

Advertentie

Samen de wereld veroveren’

Advertentie

Renate Huon:Al van kindsaf hield ik enorm van dieren. Mijn grote droom was om ooit het werken met een hond en mensen te combineren. Toen ik als animator in de ouderenzorg ben beginnen werken, kon ik eindelijk die droom verder gaan uitbouwen. Samen met Aslan volg ik de opleiding “zorgverlener met therapiehond”. Op deze foto was hij een gekke, nieuwsgierige ontdekker van slechts vier maanden oud. Een foto vol liefde, vriendschap en trouw. Wat was ik toen al zo fier op hem. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een ongelooflijk vrolijke, enthousiaste, slimme en zachtaardige reu van twee jaar. Hem opvoeden en trainen tot ideale gezinshond en therapiehond was en is nog steeds een leerproces met vallen en opstaan. Tussen alle verschillende visies en adviezen blijft jouw hond je belangrijkste houvast. Uiteindelijk bleek Aslan mijn spiegel te zijn en wat een bijzondere spiegel is hij! Aslan heeft me geleerd steeds mijn buikgevoel te volgen en door zijn ogen te kijken. Hij staat zo vrolijk, energiek en enthousiast in het leven, maar hij is ook heel gevoelig en heeft een klein hartje. Het is aan mij als baas om dit goed aan te voelen, zijn grenzen te bewaken en in te spelen op zijn eigen individuele noden. Hoe meer ik dit doe, hoe intenser onze band wordt. Zijn trouwe, liefdevolle karakter en de manier waarop hij keer op keer intens oogcontact maakt, zorgen ervoor dat ik elke dag smelt. Het maakt mij zo trots om hem “mijn hond” te kunnen noemen. Ik deel hem met plezier met onze bewoners, maar thuis is hij gewoon ons maatje, een deel van ons gezin. Soms vraag ik me wel eens af of de perfecte hond eigenlijk wel bestaat? Want dit is voor iedereen anders, toch? Maar één ding weet ik heel zeker…Aslan is de perfecte hond voor mij! 

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]