DIY: Maak een snuffelmat

Advertentie

Een snuffelmat staat garant voor uren snuffelplezier. Het bestaat uit reepjes fleecestof die aan een rubberen deurmat zijn geknoopt. Het is de bedoeling dat je snoepjes in zo’n snuffelmat verstopt. Je hond moet vervolgens met behulp van zijn neus de snoepjes proberen te vinden. Snuffelspelletjes zijn een ideale manier om je hond op mentaal vlak bezig te houden!

WAT HEB JE NODIG?
– Fleecestof in twee verschillende kleuren
– Een rubberen deurmat met gaten (een zogenaamde “ringmat)
– Een schaar
– Een meetlat


ZO GA JE TE WERK:

1. Knip de fleecestof in repen van zo’n 25 centimeter lang en 5 centimeter breed. (No worries als de repen er niet allemaal perfect hetzelfde uitzien, of de ene enkele millimeters breder is dan de andere. In het eindresultaat ga je daar niets van merken.)


2. Leg de deurmat ondersteboven (met de kleine puntjes omhoog). Haal een strook fleecestof tot in de helft naar beneden doorheen het eerste gat in de linkerbovenhoek. Trek diezelfde strook ook omlaag in het gat rechts daarvan. 


3. Keer de mat weer om en maak een dubbele knoop zodat de strook fleece vasthangt. Herhaal dit in de gaten onder en naast de eerste knoop (zoals aangegeven op de foto bij punt 4).

Advertentie


4. Neem nu een strook van de andere kleur fleecestof en maak een diagonale dubbele knoop, zoals aangegeven op de foto. 


5. Werk alle rijen en kolommen verder af. 


6. Klaar, snuffelen maar!

Opgelet!
Houd de snuffelsessies kort en berg de mat telkens weer op na een spelletje. Laat je hond enkel onder toezicht met de mat spelen, zodat hij er niet in verstrikt kan geraken.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Lees verder

Winkelwagen