Een loopwedstrijd met je hond

canicross

Loop je regelmatig met je hond en droom je ervan om eens deel te nemen aan een echte wedstrijd? Grijp nu je kans: canicrossteam Mijn Hond Genk organiseert op 1 oktober 2023 een  loopwedstrijd voor honden en hun baasjes. Er worden zo’n 300 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht. Je loopt samen met je hond over een relatief vlak parcours met enkele pittige, korte klimmetjes, bospaadjes, zandwegen en zelfs een stukje Finse piste. Brede paden wisselen af met single tracks. Afhankelijk van het weer kan je hier en daar een plas tegenkomen.

Advertentie

Verschillende afstanden zijn mogelijk:

  • 6,5 km (canicross lange afstand)
  • 3,4 km (canicross korte afstand)
  • 1,4 km (kinderen en fun run)
  • 500 m (voor de allerkleinsten)

Deelnemende honden moeten in orde zijn met hun vaccinaties (ook rabiës), een canicrossharnas dragen en minstens 18 maanden oud zijn. (Voor de afstanden van 1,4 km en 500 m moet de hond minstens 12 maanden oud zijn). Het baasje moet een loopgordel dragen en verbonden zijn met z’n hond via een elastische canicrosslijn.

Advertentie

Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Voorinschrijven kan via cani-cross.be. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en iets te drinken. Die dag vindt er ook een dogscooter (hondenstep) en bikejöring (mountainbiken met de hond) plaats. De eerste start is om 9 uur ’s morgens.
Meer info vind je op de Facebookpagina van het evenement. Inschrijven kan vanaf 24 september.

Foto: Ludo Daems

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]