Franse stad verplicht DNA-registratie in strijd tegen hondendrollen

hondenpoep zakje

De inwoners van de Franse stad Béziers moeten vanaf nu een DNA-staal van hun hond laten afnemen. Zo kan achterhaald worden wie de drollen van z’n hond niet opruimt.

Advertentie

Robert Ménard, de burgemeester van Béziers is het beu. Het Zuid-Franse stadje kampt met een hondendrollenplaag. In 2021 werden er 40.000 uitwerpselen opgekuist, goed voor een rekening van 80.000 euro. Daarom komt de burgemeester nu met forse maatregelen. Hij verplicht de inwoners om een (gratis) speekselstaal van hun hond te laten afnemen. Het DNA van de hond komt in een databank terecht. Daarnaast zal de stad ook DNA-stalen afnemen van achtergelaten hondendrollen. Via de databank is het dan mogelijk om de baasjes op te sporen.

Baasjes die tegen de lamp lopen, moeten geen boete betalen, maar krijgen wel het schoonmaakfactuur voorgeschoteld, goed voor 122 euro.

Advertentie

Het is niet de eerste keer dat een stadsbestuur dergelijke maatregelen neemt. In Tel Aviv en Valencia werd op dezelfde manier de strijd tegen hondendrollen aangegaan. Ook in Antwerpen, Knokke-Heist en Oostende werd het systeem al eens overwogen, maar uiteindelijk besloten de steden om het niet in te voeren.

Foto: Shutterstock
Bron: Guardian

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]