Gezocht: Truck om hondenvoer naar hulpbehoevende honden te vervoeren

Vzw Dogs Behind Bars ontving 20 ton hondenvoeding van een anonieme weldoener. Die willen ze verdelen onder binnen- en buitenlandse asielen. De vzw zoekt nu een transportbedrijf om een deel van de donatie naar Spanje te brengen.

Advertentie

Toen Cindy Terrière, oprichtster van Dogs Behind Bars, hoorde dat ze een donatie van 20 ton kwalitatieve hondenvoeding zou ontvangen, kreeg ze meteen wilde ideeën. ‘Ik wil graag een food roadtrip naar Spaanse shelters organiseren’, vertelt ze.
De coronacrisis liet zich niet alleen voelen in de Belgische asielen. In Spaanse dierenasielen hakt de pandemie er extra hard in. 

Werelddierendag
In een eerste fase organiseert Dogs Behind Bars de FREE FOOD FAIR. ‘Die gaat door vanaf zondag 4 oktober, op Werelddierendag dus. Dierenasielen kunnen intekenen via de Facebookpagina van Dogs Behind Bars. Ze kunnen zo een afspraak maken om een gratis voorraad voeding af te halen.’ 
(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Dogs Behind Bars kreeg een grote donatie van een anonieme schenker

Food roadtrip
Cindy droomt ervan om in een tweede fase een roadtrip te ondernemen naar de Spaanse asielen waarmee Dogs Behind Bars samenwerkt. ‘We willen enkele ton voeding rechtsteeks aan hen bezorgen.’ Om haar droom te realiseren is Cindy op zoek naar een transportbedrijf dat net zo gedreven en avontuurlijk is al zijzelf. ‘We kunnen de kost van het transport onmogelijk zelf financieren’, verklaart ze. Iedere euro die op de rekening van onze vzw binnenkomt gaat immers rechtstreeks naar de werking van de asielen en steriliseerprojecten. We beseffen dat het in coronatijden niet evident zal zijn om iemand te vinden die met zijn truck een hele roadtrip langs de asielen wil ondernemen om hondeneten te gaan leveren, maar we hopen dat onze slogan Be kind to every kind mensen bereikt met een groot hondenhart. 

Advertentie
De vzw ondersteunt Spaanse asielen bij hun logistieke werking

Dogs behind bars
Dogs Behind Bars Belgium is een organisatie die hulp biedt aan straat- en asielhonden. Ieder jaar trekken de vrijwilligers (waaronder twee dierenartsen) van de vzw naar Spanje, waar ze een sterilisatieproject realiseren. ‘Op een week tijd proberen we zoveel mogelijk straathonden te steriliseren, te castreren en te plaatsen in een asiel, opvanggezin of adoptiegezin’, legt Cindy uit. ‘Daarnaast ondersteunen we de logistieke werking van asielen door hen te voorzien in de basisbehoeften van honden. Het aankopen van eten bij de lokale handelaar, het aflossen van schulden bij de dierenarts en het ondersteunen van de dagdagelijkse werking, daar helpen we bij.  Binnenkort komt er een nieuwe merchandiselijn uit waarvan de winst integraal naar de werking van de asielen gaat.   

De roadtrip kan énkel doorgaan als Dogs Behind Bars sponsors (Verzekerd vervoer + chauffeur ) vindt. En als code rood verdwijnt in Spanje.  

Voor meer informatie : 
info@dogsbehindbars.be
Cindy Terrière 
+32 495 299 926 
Facebook: Dogsbehindbarsbelgium 
www.dogsbehindbars.be

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]