Hond ruikt of je liegt

Vertel je een leugentje om bestwil aan je partner en krijg je een scheve blik van je hond? Dan heeft je viervoeter door dat je niet eerlijk bent. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers uitgewezen dat wij een andere geur afscheiden wanneer we liegen. Bij onze noorderburen start nu een proefproject met “leugendetectorhonden”.

Advertentie

KNGF, een Nederlandse organisatie die honden opleidt om mensen met een beperking te assisteren, gaat de uitdaging aan om honden aan te leren hoe ze “leugens kunnen ruiken”. Ze maken daarvoor gebruik van speurhonden die nu al darmkanker opsporen uit ontlastingsstalen.
Tijdens het onderzoek zullen proefpersonen, die een wattenschijfje in de handpalm of onder de oksel vasthouden, waarheden of leugens vertellen. Vervolgens zullen de detectiehonden het wattenschijfje besnuffelen en voor leugendetector spelen. Zullen we binnenkort onze hond nog wel kunnen wijsmaken dat de hondenkoekjes uitverkocht waren in de dierenwinkel?

Advertentie

Foto: Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]