Hond met twee neuzen gered van spuitje door bewonderaar

Toby, een Australische herder met twee neuzen, zwierf rond in de straten van Fresno in California en belandde zo in het asiel. Daar wilde niemand hem adopteren… tot Todd Ray, eigenaar van de Venice Beach Freakshow, het asiel binnenwandelde.

Advertentie

Todd Ray baat in Venice Beach een freakshow uit, een soort van tentoonstelling met allerlei rariteiten die ervoor moeten zorgen dat het publiek perplex staat. Wanneer hij in het asiel kennismaakte met Toby, een tweejarige hond met een “dubbele neus”, viel hij als een blok voor de Australische herder. Todd is gek op bizarre dieren en heeft momenteel zelfs het Guinness World Record voor de grootste verzameling van tweehoofdige dieren. Omdat Toby maar niet geadopteerd raakte, stond hem normaal gezien een dodelijk spuitje te wachten, maar Todd twijfelde geen seconde en nam de hond meteen mee naar huis.

hond twee neuzen
©venicebeachfreakshow/Instagram

Sinds hij geadopteerd werd, maakt Toby deel uit van zijn freakshow en daar heeft het unieke dier erg veel succes. ‘Iedereen is dol op Toby’, vertelt Todd. ‘Hij is echt de liefste hond op aarde!’ Ondertussen heeft de speelse hond al een hele schare fans onder de vaste bezoekers. Aanvankelijk was Todd wel een beetje bezorgd dat Toby’s neus op termijn gezondheidsproblemen zou opleveren, maar een dierenarts verklaarde dat de herder er geen last van zal hebben.

Advertentie

Todd is altijd al gefascineerd geweest door rare dieren. ‘Doordat ze zo uniek zijn, leren ze ons een heel belangrijke les: dat “normaal” niet bestaat’, aldus Todd. ‘Het is triest dat mensen een hond met twee neuzen willen inslapen enkel en alleen omdat hij er anders uitziet’, betreurt hij.

Gelukkig staat er Toby nu enkel nog een zorgeloos leventje te wachten met een baasje dat hem wél aanvaard zoals hij. De Australische herder vult zijn dagen vooral met balspelletjes. ‘Zijn neus heeft trouwens enkel maar voordelen’, weet het trotse baasje te vertellen. ‘Hij ruikt beter en vindt zijn bal veel sneller terug.’

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]