PUBLIREPORTAGE: Maak van uw auto een veilig hondenparadijs

Bent u na al die regen van de voorbije maanden ook weer helemaal klaar om eropuit te trekken? Dan is uw Suzuki uw ideale metgezel. En mag uw hond mee op avontuur? Schaf u dan zeker de juiste accessoires aan. Profiteer tot 30 juni 2021 van Suzuki’s niet te missen lentepromoties!

Advertentie

Neemt u uw hond ook weleens mee in de auto, bijvoorbeeld om een wandeling te gaan maken of als u op vakantie vertrekt? Geef uw hond dan zeker een eigen veilig plekje in uw Suzuki. Tover de bagageruimte van uw wagen om tot een veilig paradijs voor uw trouwe viervoeter. Tenminste, als die ruimte aangesloten is op het interieur, want in een aparte kofferbak wilt u uw hond natuurlijk niet opsluiten. 

Door middel van een hondenrek zorgt u ervoor dat uw hond veilig in de bagageruimte blijft. Hiermee beschermt u niet alleen het dier in kwestie, maar ook uzelf, uw passagiers en uw medeweggebruikers. Dankzij de meegeleverde handleiding kunt u de hondenrekken van Suzuki makkelijk zelf monteren. 

Een hond kan uw concentratie en zicht hinderen
Heel wat automobilisten vervoeren hun viervoeter in de bagageruimte. Het gevaar bestaat dan dat het dier tijdens de rit over de achterbank springt om dicht bij zijn baasje te zijn. Of hij wordt onrustig en maakt zich groot, waardoor het zicht door de achterruit belemmerd wordt. Kortom, op tal van manieren kan uw hond u storen tijdens het rijden. 

Wie er de wegcode op naslaat, leest dat u als bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden. De lading – waaronder volgens het verkeersreglement ook een huisdier valt – mag het zicht van de bestuurder niet belemmeren. Het dier mag ook niet op een andere manier een gevaar vormen. Wie zijn hond zonder riem, kooi of rek in de wagen vervoert, riskeert dus een boete.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Hondenrek S-Cross
Koffermat Vitara of S-Cross

Hondenrek kan ook handig zijn zonder hond 
Een hondenrek is niet alleen handig voor het vervoeren van uw hond. Ook wanneer de hond niet meerijdt, kan het nuttig zijn. Bijvoorbeeld wanneer u de bagageruimte tot boven de gordellijn hebt volgeladen. Bij een noodstop zal de hoog opgestapelde bagage door het hondenrek worden tegengehouden en niet binnendringen in het interieur. 

Advertentie

Nog een handig hondenaccessoire dat u bij Suzuki kunt bestellen, is de koffermat. Deze mat bedekt de laadvloer wanneer de achterbank is neergeklapt en wordt bevestigd aan de hoofdsteunen van de achterbank. Ideaal om de bagageruimte van uw auto proper te houden na een wandeling op het strand of in de modder!

Ook een hond moet af en toe plassen, drinken en de poten strekken
Natuurlijk neemt u de hond graag mee op vakantie naar het buitenland. Weet dat hij, net als wij, om de twee à drie uren graag even de poten strekt, een plasje maakt en wat te drinken krijgt. Laat hem dan ook niet in de wagen zitten wanneer u even halt houdt tijdens een lange rit. Anders riskeert u nadien een natte achterbank of kofferruimte aan te treffen…

Tekst gaat verder onder foto.

Bij Suzuki vinden we het belangrijk dat alle inzittenden veilig en comfortabel mee op avontuur kunnen gaan. Ook uw hond profiteert dus van de talrijke veiligheids- en comfortsnufjes waarmee onze auto’s zijn uitgerust. In uw Suzuki wordt elke autorit een plezier, voor zowel de hond als het baasje. Vele veilige kilometers en mooie avonturen met uw hond gewenst!

Meer info vindt u hier.

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]