Te proper huis triggert allergieën

Foto: Shutterstock

Advertentie

In het Verenigd Koninkrijk leven zo’n acht miljoen honden en twintig procent daarvan heeft een allergie. Uit een Brits onderzoek blijkt nu dat de levensstijl van onze honden daar wellicht voor iets tussen zit.

Honden die veel tijd in huis doorbrengen, op de zetel zitten en “menseneten” eten maken meer kans op een allergie. Labradors en Yorkshire terriërs zijn het meest vatbaar voor zulke allergieën.

Advertentie

Wanneer een hond opgroeit in een kraaknet huis, wordt zijn immuunsysteem onvoldoende geprikkeld en uitgedaagd. Wetenschappers vermoeden dat daardoor het immuunsysteem plots overdreven kan reageren op  iets onschuldigs. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor gras of voor mensen. Daarbij gaat het immuunsysteem in de aanval tegen huidschilfers van mensen of de pollen van het gras. Eindelijk een goed excuus voor wie niet graag poetst!

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]