Trick or treat? Happy howl-oween!

halloween hond

Het spookseizoen is begonnen. Bibberen en blaffen, huiveren en huilen, met je hond wordt Halloween vieren nog leuker!

Advertentie

Halloween is een feest dat traditioneel in de Verenigde Staten, Ierland, Schotland en Canada wordt gevierd op 31 oktober. Dat verklaart ook de naam: Halloween is afgeleid van All Hallows’ Eve oftewel All Saints Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween raakt ook bij ons steeds meer ingeburgerd. Ook honden ontsnappen niet aan deze nieuwe traditie. Ze vergezellen hun baasje op een trick-or-treattocht of een griezelwandeling in het donker en soms krijgen ze zelfs een halloweenkostuum.  

Doggy dress-up  Je hond verkleden: yay or nay?
halloween hond

Fit check!
Size matters! Bij een te groot verkleedkostuum zijn er schuur- en struikel-risico’s. Te kleine kledij zit ongemakkelijk en beperkt de bewegingsvrijheid. Let op met dikke stoffen (je hond kan het te warm krijgen) en losse onderdelen (verstikkingsgevaar!). Oja, en laat je hond nooit alleen in zijn halloween-outfit! 

Kijk naar je hond
Een verkleedpartijtje is niet meer leuk als je hond er stress van krijgt. Merk je tekenen van stress (zoals onder andere geeuwen, het wit van de ogen tonen, hijgen, liplikken of opstaande rugharen) op, trek dan het kledingstuk onmiddellijk uit.

Duo-outfit
Een matching outfit met je hond? Yes! Een duo-outfit? Dubbel yes! Jij kan bijvoorbeeld als roodkapje gaan en je hond als grote boze wolf. Of jij als duivel en je hond als engel. Of wat dacht je van Belle en het beest? 

Halloweenfilms: 6 scary movies

hond scary movie

Geen plannen met Halloween? Kruip met je hond op de sofa, doe het licht uit en kijk een enge film. In deze Halloweenfilms spelen huis-dieren de hoofdrol.

Frankenweenie (2012)
De jonge Victor is ontroostbaar wanneer zijn hond Sparky wordt overreden en sterft. Maar dan krijgt hij een idee. Met elektriciteit slaagt Victor erin om zijn beste vriend frankensteingewijs weer tot leven te wekken. Frankenweenie is een 3D-stopmotionfilm van Tim Burton.

Advertentie

Cujo (1983)
Ok, de speciale effecten in deze horrorfilm zijn misschien een beetje, gedateerd. Maar deze Stephen King-klassieker uit de jaren ’80 blijft huiveringwekkend. Cujo, een lieve sint-bernardshond, wordt gebeten door een vleermuis met hondsdolheid en verandert in een moordlustige maniak. Euh, toch nog maar eens checken of de vaccinaties van je hond nog up-to-date zijn…!

The Pack (2015)
Wij krijgen graag honden over de vloer. Al moeten we toegeven dat we de honden uit The Pack liever niet op visite zien komen. Deze bloeddorstige beesten proberen in te breken in een afgelegen boerderij, waarin een gezin enge momenten beleeft.

Scooby-Doo (2002)
Toegegeven, deze live-actionfilm is niet super scary (behalve misschien voor kinderen), maar eerder komisch. Toch past hij helemaal in het halloweenstraatje, want de bekende detectivehond en zijn entourage onderzoeken paranormale gebeurtenissen in het pretpark Spooky Island. Need we say more?

Phantom Pups (2022)
Phantom Pups is geen film maar een reeks over Freddy, een jongetje dat met zijn gezin verhuist. In hun nieuwe stek spookt het. Freddy ontmoet er drie spookpuppy’s die hij wil helpen om weer echte honden te worden.

Pet Sematary (2019)
Een gezin verhuist en ontdekt een oude begraafplaats achter hun nieuwe huis. Ja, dan weet je al hoe laat het is: tijd voor een typisch horrorverhaal. Deze film is een remake van de klassieker uit 1989 en is gebaseerd op een roman van Stephen King.

Foto’s: Shutterstock, Evi Maveau

 

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]