Verlamde hond die schapen drijft met rolstoel wordt TikTok-ster

Hond rolstoel

Ali, een van de beste werkhonden van de Australische veehouder Paul Diamond, raakte een half jaar geleden zwaargewond na een ongeval op de boerderij. De vijfjarige kelpie liep een traumatisch ruggenmergletsel op. Sindsdien zijn haar achterpoten volledig verlamd. Paul en zijn vrouw gingen met Ali naar verschillende dierenartsen in de hoop om haar levenskwaliteit te verbeteren. Door op maat gemaakte rolstoel kan Ali terug haar favoriete bezigheid vervullen: schapendrijven!

Advertentie
@pinnaroopaul

What an incredible moment. Mustering sheep in a wheelchair. Crazy. Go Ali dog #handicap #muster #dog #dogsoftiktok #kelpie

♬ Live Your Beautiful Life – Gray Griggs

Paul maakte een filmpje van Ali, die geniet van haar herwonnen vrijheid nu ze opnieuw mobiel is, en postte het op TikTok. In 24 uur tijd werd het meer dan een miljoen keer bekeken en Paul kreeg berichtjes toegestuurd van over de hele wereld.

Advertentie

Bron: ABC
Foto: © Pinnaroo Farm / Facebook

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]