Vrouw doodgebeten door vijf kuddebewakingshonden

kuddebewakingshond

In Spanje werd maandagnamiddag een 27-jarige vrouw doodgebeten door vijf kuddebewakingshonden. Tijdens de aanval was het slachtoffer aan het telefoneren met haar moeder, die aan de andere kant van de lijn getuige was van het drama.

Advertentie

Een jonge vrouw was maandagnamiddag in haar eentje aan het wandelen op een landelijke verbindingsweg tussen twee dorpen in de Spaanse provincie Castilië en León. Onderweg passeerde ze een kudde schapen, die in de gaten werd gehouden door vijf kuddebewakingshonden, twee mastiffs en twee Leonese herdershonden. Kuddebewakingshonden zijn imposante, onbevreesde honden die tussen het vee leven en hun kudde beschermen tegen aanvallen van roofdieren.

Toen de vrouw dichter bij de kudde kwam, stormden de honden op haar af. Ze was op dat moment net aan het telefoneren met haar moeder. ‘Mama, de honden komen eraan, mama, de honden komen eraan’, schreeuwde ze terwijl de dieren haar aanvielen. En dan werd de verbinding verbroken. De vader van het slachtoffer ging meteen ter plaatse om haar te zoeken. Hij trof zijn dochter bewusteloos aan en verwittigde de hulpdiensten, maar de vrouw overleed nog voor er hulp arriveerde.

Het slachtoffer was een verpleegkundige en woonde bij haar ouders in Roales del Pan. Deze kleine gemeente, waar bijna iedereen elkaar kent, verkeert in shock.

Advertentie

Het drama gebeurde op een weg die regelmatig door wandelaars wordt bezocht. De honden behoren toe aan een schapenherder uit de regio. Volgens de Guardia Civil waren de dieren correct geregistreerd en gechipt, maar op het moment van de aanval waren ze niet in het gezelschap van de eigenaar, iets wat verplicht is wanneer honden zich buiten een omheining bevinden. Wat er nu met de honden gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Ze worden in hechtenis gehouden bij een dierenarts, terwijl de zaak onderzocht wordt. De eigenaar van de honden moet een verklaring afleggen.

De burgemeester van de gemeente Roales del Pan denkt dat de aanval te maken heeft met de aanwezigheid van wolven in het gebied, waardoor de honden zich niet normaal gedroegen.

Bronnen: El Pais, El Mundo
Foto: Kuddebewakingshond in Castilië en León – © Shutterstock

Maak deel uit van onze roedel...

In een tijd als deze is het een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. WOEF helpt je echter het kaf van het koren te scheiden. Onze journalistiek wordt mogelijk gemaakt door betalende lezers en zorgt ervoor dat wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt in de hondenwereld. Als abonnee ben jij de drijvende kracht achter onze verrassende verhalen en onmisbare informatie voor ieder hondenbaasje. Steun ons vandaag nog door een abonnement te nemen en krijg er een cadeaubon van Maxi Zoo bovenop.  Zo word jij ook een deel van onze roedel!

Schrijf je nu in
voor de nieuwsbrief

En ontvang het allerlaatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox.

Winkelwagen
[profilepress-registration id="2"]
[profilepress-login id="2"]